Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Wadden, Veluwe en Hollandse Duinen zijn het mooist

De mooiste natuurgebieden in Nederland zijn de Wadden, de Veluwe en de Hollandse Duinen. Dat blijkt uit een verkiezing, uitgeschreven door het Ministerie van Economische Zaken.

31 oktober 2016

Wadden, Veluwe en Duinen mooiste natuur Het Waddengebied, de Veluwe en de Hollandse Duinen zijn gekozen tot mooiste natuurgebieden van Nederland. De jury voegde zelf het deltagebied Biesbosch en Haringvliet als vierde winnaar toe aan de drie door burgers uitverkoren gebieden. Een kleine 90.000 mensen brachten hun stem uit, maakte staatssecretaris Martijn van Dam maandagavond in De Wereld Draait Door bekend.

Bekendheid
De vier winnaars krijgen elk maximaal 300.000 euro van het ministerie van Economische Zaken. Met het geld kunnen ze hun natuurgebied toegankelijker en bekender maken. Ook krijgen ze een prominente plaats in een landelijke campagne om de Nederlandse natuur aan de man te brengen.

Saba de minste
Onder de negen door de vakjury voorgedragen gebieden die naast de titel grepen is onder meer de Oosterschelde, die als vierde eindigde maar door de jury werd gepasseerd. Saba kreeg de minste stemmen. Met de verkiezing hoopt Van Dam het vertrouwde rijtje nationale iconen, zoals de tulp, de molens en Amsterdam, aan te vullen met Nederlandse natuur. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie