of 59221 LinkedIn

Vrees voor ongelukken door wateroverlast bij CDA Arnhem

Arnhem besloot vorig najaar om knelpunten op het gebied van wateroverlast de eerste jaren juist niet aan te pakken. Het is een 'relatief kostbaar' karwei, terwijl Arnhem wel voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen. Het CDA wil dit nu wel.
2 reacties

Het CDA in Arnhem wil dat de gemeente snel werk maakt van het verbeteren van de riolering op plekken waar regen veel wateroverlast veroorzaakt. De fractie dringt daar vrijdag op aan nadat weerbureau MeteoGroup deze week berekende dat Arnhem 'de natste plek van Nederland in deze zomer' is.

Veiligheidseisen
‘Een twijfelachtige eer, maar zo kan het niet langer’, vindt het CDA. ‘Vroeg of laat gebeuren er ongelukken met wassend water in tunnels.’ Arnhem besloot vorig najaar om knelpunten op het gebied van wateroverlast de eerste jaren juist niet aan te pakken. Het is een 'relatief kostbaar' karwei, terwijl Arnhem wel voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Desgevraagd liet een riooldeskundige onze organisatie weten dat Nederland maar moet wennen aan nu en dan wateroverlast omdat het miljarden zou kosten om de riolering in Nederland de periodieke extreme regenval aan te laten kunnen. Ik zou zeggen dat moet dan maar. We zijn een rijk land en het kost ook iedere keer weer miljoenen aan schade ten gevolge van die wateroverlast.
Door S.Taal op
Grappige kop boven dit artikel. 'wateroverlast bij CDA Arnhem' . Was het maar zo gemakkelijk.
Maar wat het waterprobleem voor Nederland betreft: We moeten ons gaan bezinnen over vigerende plannen voor ondergrondse parkeergarages en tunnels. Ook ideeën over duo afvoersystemen (gescheiden rioolafvoer- en hemelwaterleidingen ) met de kleinere buisdoorsneden moeten we maar eens tegen het licht houden.

Afbeelding