Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Vlaamse druk op Nederland om Hedwigepolder

Vlaanderen dreigt 250 tot 785 miljoen euro schade te lijden als Nederland de Hedwigepolder in in Zeeuws-Vlaanderen niet onder water laat lopen.

14 januari 2012

Vlaanderen verhoogt de druk op Nederland om de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen te ontpolderen. De Vlaamse minister Kris Peeters vraagt de Nederlandse regering om de zogenoemde Scheldeverdragen 'onverkort uit te voeren'.

Brief
Een brief met die boodschap zal binnenkort aankomen bij de Nederlandse staatssecretaris Henk Bleker, aldus een woordvoerder van Peeters zaterdag. Over een mogelijke schadeclaim tegen Den Haag wilde de zegsman niets kwijt.

Schade verhalen
Vlaanderen dreigt 250 tot 785 miljoen euro schade te lijden als Nederland de Hedwigepolder niet onder water laat lopen. Die ontpoldering is bedoeld als milieucompensatie voor de verdieping van de Westerschelde. RTL Nieuws meldde eerder dat de Vlaamse overheid de schade mogelijk wilde verhalen.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

piet brontsema / org adviseur
Heer Bleker laat eens zien wat natuur en een gezond economisch verstand u waard is. Boerenverstand noem je zoiets.
piet brontsema / org adviseur
Heer Bleker laat eens zien wat natuur en een gezond economisch verstand u waard is. Boerenverstand noem je zoiets.
D.J. Koppen / voormalig Dga van hydraulica-bedrijven
De Schelde is op kosten van de Nederlandse Staat uitgediept om Antwerpen in staat te stellen de concurrentie met Rotterdam aan te gaan. In plaats van de Hedwigpolder onder water te zetten zullen alternatieve projecten worden uitgevoerd. De Vlamingen moeten eens ophouden met hun gegraai. Voor het doortrekken van de HSL-lijn moest Nederland ook al vele miljoenen neertellen.
Advertentie