Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Terrein Chemie-Pack Moerdijk in 2016 weer bruikbaar

Het terrein waar het bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk afbrandde, zal naar verwachting in 2016 pas weer bruikbaar zijn.

13 november 2013

Het terrein van Chemie-Pack in Moerdijk kan naar verwachting in de loop van 2016 weer in gebruik genomen worden als industrieterrein.

Sanering dit jaar aanbesteed
De provincie Noord-Brabant heeft dat woensdag bekendgemaakt over het plan voor de sanering van de bodem onder het chemiebedrijf dat begin 2011 werd verwoest door een enorme brand. De bodemsanering zal nog dit jaar worden aanbesteed en volgend jaar beginnen met de sloop van de vloeren, funderingen en riolering en afgraving van de verontreinigde bovengrond. De sanering van het grondwater gaat zoals eerder ingeschat nog veel langer duren: vijf tot tien jaar.

Kosten 70 miljoen
Na lange discussie zijn de provincie Noord-Brabant en gemeente Moerdijk het eens geworden over de sloop van de vloeistofdichte vloer van Chemie-Pack, bevestigde een woordvoerder. De provincie en gemeente delen de kosten die zijn geraamd op 1 miljoen euro. De totale kosten van de ramp zijn geschat op ruim 70 miljoen euro.

Brand door schuld
 De brand bij Chemie-Pack ontstond omdat een medewerker een bevroren pomp met een gasbrander probeerde te ontdooien. Drie leidinggevenden van het bedrijf kregen werkstraffen voor brand door schuld en overtreding van vergunningvoorschriften.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie