of 59232 LinkedIn

Schultz wil door met proef snorscooter Amsterdam

Kamerfracties als de VVD, het CDA en de PVV zijn tegen de Amsterdamse plannen en de SP is er tegen als de wettelijke maximale snelheid van de snorscooters op 25 km/uur blijft, wat volgens Schultz het geval is. Dat betekent dat een Kamermeerderheid tegen is.
4 reacties

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) wil ondanks grote weerstand in de Tweede Kamer toch Amsterdam de mogelijkheid bieden een lokale helmplicht in te voeren. Daarmee zouden snorscooters van het fietspad naar de rijbaan kunnen worden verplaatst.

Kamermeerderheid tegen
Kamerfracties als de VVD, het CDA en de PVV zijn tegen de Amsterdamse plannen en de SP is er tegen als de wettelijke maximale snelheid van de snorscooters op 25 km/uur blijft, wat volgens Schultz het geval is. Dat betekent dat een Kamermeerderheid tegen is.

Proef met helmplicht
Maar Schultz vindt het van belang dat Amsterdam de kans krijgt een proef met de helmplicht uit te voeren. Het wetsvoorstel dat dat mogelijk maakt wil ze gewoon indienen, bleek donderdag in een Kamerdebat.

30km-zones
Schultz toonde zich in het debat wel bereid te willen kijken naar een mogelijkheid waarbij de Amsterdamse proef met snorscooters op de rijbaan alleen gaat gelden voor 30km-zones. Daarmee zou ze de steun van de SP kunnen binnenhalen, die per se niet wil dat scooters met 25 km/uur tussen auto's rijden die 50 km/uur gaan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Opmerker op
Stelling:Snorscooters breder dan de breedste fiets horen niet op "fietspaden". Zo zie ik het. Lelijk gezegd: de huidige fietspaden vormen al een anarchistisch gebied. Zelfs de fietsers maken het loeigevaarlijk: geen hand uitsteken, niet omkijken, tussendoor persen, mobieltje (!) in de hand, zowel jeugd als moeders met kind achterop.....Hoezo verkeersexamen? Beter met de auto tegenwoordig. Zo wordt de echte fietser verdreven. Ik ben er echt boos om.
Door Dirk op
Is er bij ambtenaren een andere reactive mogelijk dan "meer regels" ? Wie verzint het toch elk amerikaans idee over te nemen; nu weer helmen. Geen zorgen onze kleinkinderen zullen als ze volwassen zijnin elk geval op de fiets, maar misschien zelfs als ze in de stad lopen, verplicht een helm moeten dragen.
Door Kobus op
Welke belangen verzetten zich toch tegen het aanpakken van sorfietsers? Waarom moet de onveiligheid die snorfietsers creëren onaangetast blijven? Aanpakken! Met het oog op de verkeersveiligheid.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Alleen omdat het gemeentebestuur Amsterdam kennelijk te beroerd is om te handhaven op opgevoerde scooters, moeten opa en oma die zich netjes aan de regels houden een helm op en van het fietspad af. De wereld op zijn kop zou ik zeggen.

Afbeelding