Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Rotterdam bouwt steeds meer kantoren om

Rotterdam bouwt steeds meer kantoren om tot woonruimte en zorgvoorzieningen.

28 februari 2014

In Rotterdam is inmiddels 200.000 vierkante meter leegstaande kantoorruimte van de markt gehaald door ze te verbouwen tot onder andere woningen, praktijkruimtes en hotels. In Rotterdam staat nu nog 600.000 vierkante meter leeg.

Succes
Dat heeft de gemeente Rotterdam vrijdag bekendgemaakt. Verantwoordelijk wethouder Hamit Karakus (vastgoed) spreekt van een succes omdat bedrijven steeds meer zelf de leiding pakken in kantoortransformaties.

Wonen in binnenstad
De gemeente nam in 2011 het initiatief om samen met vastgoedpartijen de leegstaande kantoren een andere functie te geven. Doel was om ieder jaar zo'n 40.000 vierkante meter om te turnen. ,,Eigenaren van leegstaande panden dragen steeds meer zelf projecten aan. Verder zien we een ontwikkeling ontstaan dat het verbouwen van kantoren tot woningen steeds meer voet aan de grond krijgt waardoor het wonen in de binnenstad wordt versterkt'', aldus Karakus. De rol van de gemeente in het destijds opgerichte transformatieplatform wordt nu steeds kleiner; marktpartijen nemen die rol over.

Incourante kantoren
Vorig jaar werd in de Maasstad onder meer een bankgebouw en notariskantoor verbouwd tot respectievelijk medische praktijk en woonvoorziening voor ouderen. Een kantoorgebouw werd verbouwd tot woningen en in een ander kantoorpand kwamen studentenwoningen. Aan het Weena en de Westblaak werden incourante kantoren tot hotels verbouwd.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Klaas / Directeur binnenstad
Lekker weer spelen met geld van anderen... Uit pensioenfondsen, ing, abn, etc
Ambtenaar / Beleidsambtenaar
Mooie ontwikkeling! Gebouwen die niet meer gebruikt kunnen worden waarvoor ze gebouwd zijn, in gebruik nemen waarvoor ze nodig zijn.

Dit is zuinig omgaan met de ruimte. Geen expansie om omvormen van gebieden.

Mooi voorbeeld voor de rest van Nederland!
Maik / Directeur
In hoofddorp hebben we ook zulke initiatieven gezien. Ook ik denk dat dit prachtige initiatieven zijn die ons dwingen om creatief te werk te gaan en nieuwe mogelijkheden te ontdekken als aannemer.



Maik

http://www.aannemer-gigant.nl
Advertentie