of 59232 LinkedIn

Rollator voorlopig nog stuiterend door centrum

Niet goed gevoegde klinkers zorgen ervoor dat rollatorgebruikers stuiterend door bepaalde delen van Leidschendam moeten rollen.

Het centrum van Leidschendam wordt al geruime tijd onder handen genomen, en het einde is nog niet in zicht. Voor een authentiek effect wordt een deel van het centrum bestraat met gebakken klinkertjes. Handgelegd, dat ook nog. Maar lang niet iedereen is hier blij mee. De stenen liggen er namelijk verre van egaal bij. Oudere bewoners met een rollator worden gedwongen zich trillend een weg over het nieuwe trottoir te banen. 

Verzorgingshuizen
En er zijn nogal wat oudere bewoners in die buurt. Aan het gewraakte trottoir zijn namelijk maar liefst twee verzorgingshuizen gevestigd. ‘Het is vreselijk. Dat is toch geen manier om zo hortend en stotend je te moeten voortbewegen? Die oudere mensen moeten ook nog eens continu naar beneden kijken waar ze lopen,’ zegt Tonny Vierburgen, voorzitter van ouderbond ANBO in Leidschendam-Voorburg. ‘Je merkt dat het problematisch is onder de ouderen, we hebben elke week een inloopochtend en het gesprek gaat hier vaak over. Sowieso levert al die opbrekingen in het centrum veel problemen voor ons ouderen op.’

Bouwvak
De gemeente Leidschendam-Voorburg verweert zich door te zeggen dat de hobbeltjes slechts van tijdelijke aard zijn. ’Vóór de bouwvak is er inderdaad bestraat, vervolgens heeft het even stilgelegen,'zegt een gemeentewoordvoerder. 'Toen we klachten kregen hebben we de aannemer zoveel mogelijk laten oplossen. Er zijn toen bijvoorbeeld op- en afritjes gemaakt. Maar de voegen tussen de klinkers blijven nog even zo. Er moet nog brekerzand tussen de klinkers komen en dan komt er nog een trilplaat aan te pas. Nog een paar weken en de problemen zijn opgelost.’


Niet snel genoeg
Maar voor de voorzitster van de ANBO gaat dit niet snel genoeg. ‘Als het ene is dichtgegooid, wordt het andere weer opgebroken. ‘Ik zou willen zeggen tegen de gemeente “Schiet eens op met die handel, en los de problemen met de bestrating op!”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.