Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Rioolwater Brabant getest op drugsafval

Het Waterschap Aa en Maas in Noord-Brabant vermoedt dat er veel drugsafval wordt geloosd via het riool. Het waterschap gaat het rioolwater hierop testen.

30 juni 2014

Het Brabantse waterschap Aa en Maas (regio Den Bosch) gaat rioolwater testen op drugs, drugsgrondstoffen en drugsafval. Reden voor het onderzoek is een ontdekking in het Eindhovense riool van extreem hoge waarden speed en xtc die erop duiden dat drugsafval in het riool wordt geloosd.

Ontdekking

Waterschap Aa en Maas wil de aard en de omvang van het probleem in beeld brengen, vertelde directeur Renze van Houten maandag. Ook wil het waterschap weten of de stoffen uit het water worden gezuiverd.

Het afvalwater wordt nu nog niet gecontroleerd op drugs, drugsgrondstoffen of drugsafval. De ontdekking in Eindhoven werd gedaan tijdens onderzoek naar drugsgebruik in Europese steden.

Te verwaarlozen

De andere Brabantse waterschappen Brabantse Delta en De Dommel zien geen reden voor eigen metingen. Brabantse Delta meent dat heel veel informatie al beschikbaar is. Waterschap De Dommel (regio Eindhoven) meent dat de ernst van lozingen te verwaarlozen is. ,,Het dumpen van drugsafval in de natuur is een veel groter probleem'', reageerde een woordvoerder.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Marcel / criticus
Slimme opstelling van De Dommel: hoe weet je nou dat de problemen elders groter zijn als je het (zelf) niet onderzocht hebt?

En als "anderen" grotere problemen hebben, heb je zelf dan geen probleem? Wat een struisvogelpolitiek.

Het feit blijft dat er drugsafval in het afvalwater zit ... dat is gewoon reden genoeg om er iets aan (proberen) te doen!

Nee ze leggen liever geldverslindende paddenpoelen aan dan dat ze iets aan echte (milieuvervuilende!) problemen doen.
Advertentie