of 59221 LinkedIn

Provincie Brabant wil deel Duits lijntje behouden

Het zogenoemde Duitse lijntje loopt van Boxtel naar de Duitse grens en werd meer dan tien jaar geleden voor het laatst gebruikt voor goederenvervoer. De provincie Noord-Brabant wil dat de oude spoorlijn tussen Boxtel en Veghel blijft bewaard voor eventuele hervatting van goederenvervoer in de toekomst.
2 reacties

De provincie Noord-Brabant wil dat de oude spoorlijn tussen Boxtel en Veghel blijft bewaard voor eventuele hervatting van goederenvervoer in de toekomst. De provincie schrijft dat in een brief aan staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur).

Goederenvervoer
Het zogenoemde Duitse lijntje loopt van Boxtel naar de Duitse grens en werd meer dan tien jaar geleden voor het laatst gebruikt voor goederenvervoer. Volgens onderzoek is er op dit moment te weinig vraag voor een hervatting van het goederenvervoer op het 14 kilometer lange tracé tussen Boxtel en Veghel. 'Maar we vinden het belangrijk dat de mogelijkheid voor de toekomst open blijft. Wij verzoeken u daarom het noodzakelijke onderhoud aan de spoorbaan weer op te pakken', aldus Gedeputeerde Staten in de brief. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jules Vismale op
Velen zijn er ook voorstander van om het deel van het Duitse Lijntje tussen Boxtel, Veghel en Uden te heropenen voor stoptreinen. Dat zou deze steden ook veel beter bereikbaar maken al zouden hiervoor wel delen van de spoorlijn ondertunneld moeten worden en sommige wegen eveneens die er overheen lopen.
Door Rogier op
Ik zou zeggen gewoon reactiveren! Voor zowel goederenvervoer als voor personenvervoer wellicht! Ik denk dat hier zeker wel gebruik van gemaakt zal worden!

Afbeelding