of 59232 LinkedIn

Provincie Brabant gaat door met plan rondweg Eindhoven

Er komt een nieuwe vierbaansweg door het natuurgebied tussen de A50 en N279. Er is in totaal 885 miljoen euro beschikbaar, inclusief een bijdrage van 260 miljoen uit Den Haag. De gemeenten Eindhoven, Nuenen en Laarbeek zijn pertinent tegen aanleg van de rondweg. Provincie Noord-Brabant wil doorgaan.
1 reactie

Ondanks diverse negatieve adviezen en grote verdeeldheid in de regio gaat de provincie Noord-Brabant door met plannen voor de voltooiing van de rondweg om Eindhoven en Helmond. Gedeputeerde Staten hebben dat woensdag bekendgemaakt. ‘Nooit zal iedereen tevreden zijn. We vinden het onze verantwoordelijkheid als provinciebestuur om een beslissing over dit langlopende dossier te nemen’, staat in een verklaring.

Tegen de aanleg
Er komt een nieuwe vierbaansweg door het natuurgebied tussen de A50 en N279. Ook wordt de N279 ten oosten van Helmond verbreed. Er is in totaal 885 miljoen euro beschikbaar, inclusief een bijdrage van 260 miljoen uit Den Haag. De gemeenten Eindhoven, Nuenen en Laarbeek zijn pertinent tegen aanleg van de rondweg. Eindhoven gelooft niet in extra asfalt. Ook bijvoorbeeld de Brabantse Milieufederatie en Staatsbosbeheer zijn tegen.

Overleg
VVD-minister Melanie Schultz (Infrastructuur) komt donderdag naar Eindhoven voor overleg over de plannen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mark op
Problemen liggen meer op de weg tussen Tilburg- Eindhoven en A58 tussen de A27 en A16. Zie de statistieken en de werkelijkheid elke dag. Het vastleggen van die E885 miljoen blokkeert alle andere probleempunten in Brabant.

Afbeelding