of 59232 LinkedIn

Plassende honden schuldig aan vallen lantaarnpaal

Omdat teveel honden tegen een lantaarnpaal plasten, kon deze gaan roesten en omvallen. Zoetermeer gaat de palen nu controleren.
8 reacties

Het mysterie van de omgevallen lantaarnpaal in Zoetermeer lijkt opgelost: door de vele honden die er in de loop der tijd tegenaan geplast hebben, is de bevestiging gaan roesten en kon de paal maandag omvallen.

Gewond
De gemeente Zoetermeer gaat alle lantaarnpalen in de stad controleren die op dezelfde manier bevestigd zijn, namelijk met een las tussen paal en plaat. Een woordvoerder van de gemeente kon niet zeggen om hoeveel lantaarnpalen het gaat. Een vrouw raakte maandag gewond toen de lantaarnpaal op haar viel, meldt Omroep West. Ze liep een flinke hoofdwond en een hersenschudding op. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jaap (adviseur) op
..gewoon de kosten verhalen op de baasjes van die beesten.
Door Peter (gepensioneerd wegbeheerder) op
Dit geval is niks bijzonders: zeker 15 jaar geleden was al bekend dat aluminium en stalen lichtmasten roesten op de grens van lucht en grond. Gemeenten zijn al lang bekend met dit feit en zij zijn volledig verantwoordelijk als er geen onderzoek gedaan wordt naar de rest-levensduur van een lichtmast. Wat Haring schrijft {Naast hondenurine zijn er veel meer factoren welke de stabiliteit van lichtmasten beinvloeden (zwerfstroom, strooizout, beschadigingen door maaimachines, etc.)} is correct!
Pierre snapt er geen snars van gezien zijn reactie "wat een gezeik" Een vallende lichtmast zal een nog ernstiger ongeluk veroorzaken, waarbij doden vallen. Jammer Pierre dat je de plank geheel mis slaat.
En ja Citrus heeft kennelijk geen idee om hoeveel lichtmasten het in ons land gaat. Gemeenten zijn op de hoogte van dit probleem en moeten ieder jaar hun lichtmasten (laten) keuren, maar ja er zal wellicht veel te weinig geld voor beschikbaar gesteld worden.
Door Paul Veldhuis (planoloog) op
Niks bijzonders: zie album Guust Flater verdient een optater.
Door Henk (hondenbezitter) op
Sterk st(r)aaltje !!
Door Haring op
Het periodiek laten meten (3D-stabiliteitsmetingen) van lichtmasten voorkomt het omvallen van lichtmasten. Naast hondenurine zijn er veel meer factoren welke de stabiliteit van lichtmasten beinvloeden (zwerfstroom, strooizout, beschadigingen door maaimachines, etc.).
Door Jakov op
Wanneer je tegen schrikdraad aanpiest krijg je meteen een opdonder. Zoiets moet toch ook mogelijk zijn bij lantaarnpalen?
Door Pierre op
Wat een gezeik....
Door Criticus op
Ik stel voor dat een of andere fractie onmiddelijk kamervragen gaat stellen, want dit mag NOOIT meer gebeuren. Er moet onmiddelijk wetgeving gemaakt te worden die het plassen van honden tegen lantaarnpalen verbiedt! Bovendien moet er een brandbrief naar alle gemeenten verstuurd worden die wijst op deze potentieel levensgevaarlijke situatie met het dringende verzoek al zulke lantaarnpalen te controleren.

Afbeelding