of 59221 LinkedIn

Overijssel gaat door met schieten ganzen

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel gaat voorlopig het schieten van ganzen in en nabij natuurgebieden niet stoppen
5 reacties

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel gaat voorlopig het schieten van ganzen in en nabij natuurgebieden niet stoppen. De Raad van State had de provincie gevraagd voor 1 maart te reageren op een handhavingsverzoek ingediend door Vogelbescherming Nederland.

Geen vergunning
Volgens de Vogelbescherming heeft de provincie in strijd gehandeld met de Natuurbeschermingswet door het schieten toe te staan zonder vergunning. Het provinciebestuur meent dat het te weinig tijd krijgt van de Raad van State om een afgewogen besluit te nemen, meldde ze donderdag.

Omstreden
De ganzenjacht in de winter is omstreden. De provincie verloor in januari een kort geding. De rechtbank in Zwolle schortte het jagen tot 1 maart op. De Vogelbescherming stapte vervolgens naar de Raad van State. De natuurorganisatie wilde voorkomen dat vanaf deze maand weer geschoten wordt op ganzen.

Onduidelijk
Onduidelijk is of voor het schieten van ganzen in en nabij Natura-2000-gebieden een vergunning nodig is. De provincie meldde in de zitting bij de Raad van State dat onderzoek daarnaar op 1 maart kon zijn afgerond. Dat blijkt dus nu niet het geval. De jacht is inmiddels weer voortgezet, bevestigde een woordvoerder van de provincie. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jacqueline du Pree (gezinscoach) op
Volgens dagblad Trouw (11 mei) mogen ganzen nu door het hele land worden vergast:
<>
Door henk op
Al die frauerende en van wachtgeld genietende VVD ers moeten toch wat doen......... En na de jacht weer naar de old-fellows om nieuwe plannen te smeden
Door harrie. van. wijk (chauffeur bezemwagen) op
@ Carl / bioloog:
de schade is het gevolg van een aanwezigheid van een TEVEEL aan ganzen. De Flora- en Faunawet staat het in zijn algemeenheid toe om ook bij dreigende schade of ter voorkoming van schade aan aantalsreductie te doen.
Door Carl (Bioloog) op
Beste vogelkijker: welke landbouwschade is dat dan? Wel gewas staat er dan nu op het land, klaar om geoogst te worden?
Door vogelkijker (buurtpreventiemedewerker) op
Goed zo. Gaat de Vogelbescherming de landbouwschade die de boeren lijden vergoeden? Nee dus, daarvoor mag de belastingbetaler en boer opdraaien.

Afbeelding