Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Ongeveer evenveel papier in papierbak

Tussen regio’s bestaan grote verschillen in de hoeveelheden ingezameld papier. In Zeeland wordt met 71 kilo per persoon het meeste opgehaald, in Zuid-Holland met 39 kilo het minst. In grote steden wordt beduidend minder papier ingezameld dan op het platteland.

28 juli 2016

Nederlandse gemeenten zamelden in 2015 per inwoner gemiddeld 55 kilo papier in. Dat is ongeveer evenveel als de twee jaren daarvoor, maar een vijfde minder dan in 2008, blijkt donderdag uit cijfers van het CBS.

Minder print
Die daling is onder meer te verklaren doordat er steeds minder papieren kranten en tijdschriften worden gelezen. De printoplages van kranten zijn sinds 2008 met 40 procent gedaald tot 936 miljoen in 2015. Bij de tijdschriften was een vergelijkbare daling zichtbaar.

Veschil stad en platteland
Tussen regio’s bestaan grote verschillen in de hoeveelheden ingezameld papier. In Zeeland wordt met 71 kilo per persoon het meeste opgehaald, in Zuid-Holland met 39 kilo het minst. In grote steden wordt beduidend minder papier ingezameld dan op het platteland. Gemeenten halen het oud papier steeds vaker huis-aan-huis op: in 2015 werd 70 procent op die manier ingezameld, in 1993 was dat 61 procent. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Trevor
Eens kijken hoe dit gaat lopen als je ja-ja-sticker gemeengoed wordt.
Advertentie