Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Oliebollenvet jaagt waterschappen op kosten

Bij oud en nieuw horen oliebollen maar het vet waarin die worden gebakken bezorgt de waterschappen jaarlijks handenvol werk. Het kost miljoenen om al het frituurvet dat oliebollenbakkers door de gootsteen of het toilet spoelen, te zuiveren. Dat meldde de Unie van Waterschappen (UvW) woensdag.

30 december 2009
Verstoppingen
Het oliebollenvet stolt in het riool en veroorzaakt zo verstoppingen. Ook de zuiveringsinstallaties voor rioolwater zijn niet berekend op zo veel troep. De zuivering kost volgens een woordvoerster van de UvW 2,80 euro per liter vet. De waterschappen roepen mensen dan ook op hun oude frituurvet in plastic flessen bij het gewone huisvuil te zetten.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Piet je puk / administratief financieel medewerker
Met aanplakbiljetten wijzigen op de inzamelplaatsen van frituurvet en olie bij de verscheidene winkelcentra is dat geen goed idee.
Maak het een sport voor mensen om zoveel mogelijk dingen gescheiden en niet bij het rest afval weg te gooien
Jan Burger
Gewoon luiheid, Mensen gaan echt niet 2 meter verder lopen. Hoe duur gaat die bewustwordingscampagnes van die overbetaalde adviseurs weer kosten, we weten dat dit probleem al jaren speelt, en nog weten de slimme koppen geen oplossing.
Hans Middendorp / lid Alg. Best. van Delfland voor de Algemene Waterschapspartij
Wellicht een leuk idee om flessen frituurvet in te zamelen in ruil voor gratis lootjes, zoals vroeger ook gebeurde voor kerstbomen? Ik heb ergens gelezen dat de extra kosten voor het verwijderen van oliebollenvet wordt geschat op € 2,50 per liter, dus dan kun je die besparing mooi gebruiken voor de loterij!
Jan Burger
E 2,75
Advertentie