of 59232 LinkedIn

Noord-Brabant: 18 miljoen voor sanering

Noord-Brabant trekt 18 miljoen uit om het saneringsplan, dat al 216 miljoen heeft gekost, beter te laten renderen.
2 reacties

De provincie Noord-Brabant trekt 18 miljoen euro extra uit voor voortzetting van de regeling voor sloop van oude stallen op het platteland. De ingreep is nodig omdat betrokken commerciële partijen vinden dat ze niet genoeg rendement meer halen en de provincie met een schadeclaim hebben gedreigd, staat vrijdag in een voorstel aan Provinciale Staten.

Terugverdienen

De regeling voor sloop van oude stallen dateert uit 2001 en kostte destijds 216 miljoen euro. Het geld wordt terugverdiend door uitgifte van kavels voor huizen op de leeggekomen plaatsen. Ruim de helft van de kosten is tot dusver terugverdiend. De provincie koopt nu de aandelen van de betrokken NIBC-bank en ingenieurs- en adviesbureau Grontmij. Op die manier is de kans het grootst dat Brabant de resterende saneringskosten nog terugverdient, redeneert de provincie.


Risico

Brabant accepteert het lagere rendement vanwege het belang voor het platteland. Het risico voor de provincie wordt groter maar is volgens VVD-gedeputeerde Yves de Boer aanvaardbaar. Provinciale Staten beslissen op 31 oktober.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Oranjewoud op
ze hadden de boeren financieel destijds moeten helpen , dit is beter dan slopen van onze landbouw bedrijven
Door Gerrit op
De overheid heeft de boerenstand kapotgemaakt. Het gaat helemaal nergens over. Bedankt.