Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Twintig miljoen voor fraaier Nederland

Tot 2013 is 20 miljoen euro beschikbaar voor plannen die bijdragen aan een fraaiere inrichting van Nederland. Het geld wordt in drie etappes verdeeld.

28 oktober 2008

Stimuleren
Minister Jacqueline Cramer (Vrom, PvdA) deelde maandagavond tijdens een bijeenkomst bij het Nederlands Architectuur Instituut (NAi) mee dat het geld er komt.Via de subsidies, die beschikbaar komen via het Innovatieprogramma Mooi Nederland, hoopt de minister ‘gemeenten, provincies en andere partijen te stimuleren om projecten te realiseren voor een mooier Nederland’, zei ze maandagavond.

 

Inspirerend
De minister zegt op zoek te zijn naar ‘inspirerende plannen en projecten met een voorbeeldwerking voor anderen’. Dan kan het gaan om zuinig ruimtegebruik, duurzaamheid of het tegengaan van verrommeling. Het Innovatieprogramma Mooi Nederland, dat naar verwachting in 2009 van start gaat, moet volgens Cramer ‘de kers op de taart’ van haar ruimtelijk beleid worden.

 

Vier thema's
Bij elke inschrijfronde of tender staan drie of vier thema’s centraal. De eerste thema’s zijn ‘groene zones met betekenis voor de stad’, ‘werklandschappen met karakter’ (inpassing bedrijventerreinen) en ‘impulsen voor identiteit’. Bij dit laatste thema ligt de nadruk op kunst en (landschaps)archtitectuur, en op projecten uit het Belvédère-programma. Voor elke tender kunnen zowel plannen en ideeën, als uitvoeringsprojecten worden aangedragen. De subsidies kunnen worden aangevraagd door gemeenten, provincies, waterschappen en/of bedrijven.

 

Zie voor verdere bijzonderheden:
Innovatieprogramma Mooi Nederland
Opzet innovatieregeling
Thema's van tenders

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie