Advertentie
financiën / Nieuws

Brabantse steden tegen Tilburgse mall

De gemeenten Breda, Eindhoven, Den Bosch en Helmond zijn tegen de komst van een winkelcentrum naar Amerikaans voorbeeld in Tilburg. Dat hebben de vier gemeenten dinsdag in een brief aan burgemeester en wethouders van Tilburg laten weten.

27 augustus 2008

De gemeenten hebben een onderzoek laten uitvoeren naar de economische gevolgen van het grote winkelcentrum. Hieruit blijkt dat niet alleen de Tilburgse ondernemers maar ook die in de andere Brabantse steden met forse omzetverliezen te maken krijgen. Vooral de modebranche zou met een omzetverlies tot 45 procent flinke klappen oplopen.

 

Omvang
De gemeente Tilburg en de projectontwikkelaars OVG en MDG hebben plannen voor het winkelcentrum. De mall zou een omvang krijgen van achttien hectare met 100.000 vierkante meter winkeloppervlak en levert zeker 2500 arbeidsplaatsen op. De ondernemers mikken op vijf miljoen bezoekers per jaar. Tilburg neemt in september een definitief besluit over het winkelcentrum.

 

Verkeerschaos
Inmiddels heeft ook Waalwijk laten weten tegen de komst van het winkelcentrum te zijn. Behalve de economische motieven vreest de gemeente ook een verkeerschaos op de N261. De verbinding tussen de A58 en A59 leidt naar het attractiepark de Efteling en is een van de beoogde toegangswegen naar het winkelcentrum.

Lees ook:
Megamall Tilburg ergert Brabantse steden (15/08/2008)

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie