Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Niet meer dan drie honden per persoon

In twee natuurgebieden in Lelystad is het niet meer toegestaan om meer dan drie honden per persoon uit te laten. Dat heeft Staatsbosbeheer besloten na klachten van wandelaars.

24 mei 2013
 In twee natuurgebieden in Lelystad mogen straks niet meer dan drie honden per persoon worden uitgelaten. Staatsbosbeheer stelt die maatregel in na klachten van mensen die zich geïntimideerd voelden door grote groepen honden, zoals van hondenuitlaatservices. Dat meldde Staatsbosbeheer vrijdag.
Eerste keer

Het is voor het eerst dat een dergelijke maatregel in Nederland wordt ingesteld. Staatsbosbeheer sluit niet uit dat die elders in Nederland ook gaat gelden. In 'hondenlosloopgebieden' in natuurgebieden in Rotterdam en op de Veluwe is het zover niet gekomen; daar werden eerder al afspraken gemaakt tussen de natuurorganisatie en hondenuitlaatservices.
 
Boetes 

In het Gelderse Hout en het Zuigerplasbos in Lelystad kunnen boswachters na de zomervakantie een boete van 90 euro uitdelen als iemand meer dan drie honden tegelijk uitlaat. Staatsbosbeheer is in gesprek met hondenuitlaatservices over andere plekken, met minder recreanten, om honden uit te laten.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie