Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Meer overheidsgeld voor klimaatbeleid

Het CBS publiceerde cijfers waaruit blijkt dat meer geld is uitgegeven aan maatregelen die de klimaatverandering moeten verminderen.

19 september 2012

De overheid gaf de afgelopen jaren steeds meer geld uit aan maatregelen die de klimaatverandering moeten beperken. In 2010 werd er bijna 1,3 miljard euro in gestoken, in 2007 was dat nog ruim 900 miljoen euro.

Energiebesparing en windenergie
Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag publiceerde. In 2010 werd vooral overheidsgeld gestoken in maatregelen om energiebesparing en het gebruik van windenergie en andere hernieuwbare energiebronnen te bevorderen.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Janssen / Boekhouder
Het is een illusie om te denken dat je als overheid, bedrijven kunt sturen.

De grap is dat bedrijven zelf beter in staat zijn, om vergroening te bewerkstellingen. Die hebben de overheid helemaal niet nodig.

Voor elke bedrijf geldt een eenvoudige regel: een kosten / baten analyse m.b.t. milieu-investeringen.

Maar als bedrijven steeds meer milieuheffingen / belastingen moeten gaan betalen, blijft er minder over voor potentiele interessante investeringen. Voor degene die nu zeggen, je krijgt een subsidie voor je investeringen, tja, die heb je als ondernemer n.b. zelf betaald via belastingen.
Boris
Water naar de zee dus...
Pieter
De anti-milieumaffia is al weer actief zie ik... ondernemen? Raar woord. Topsport liegen en bedriegen van mensen, en dan zeggen dat ze er zelf bij zijn. Goed dat we een overheid hebben, die helaas aan alle kanten wordt aangepakt, en dan zeuren dat ze het niet goed doen.



Een goed voorbeeld is de zonnecollectors, de vrouw die bedacht in China veel te kopen, was goedkoper, dan met de subsidie van de overheid, Kan je zien dat een ondernemer het beter kan doen.



Helaas hebben we SHELL, enz. die wel groen praten, maar niets doen. Dat zijn de schurken, die moeten gewoon meer belasting betalen.
Sjoerd Visser
Gebakken luchthandel is het bijna allemaal. Kijk naar die handel in emissies schone lucht (die blijkbaar in andere landen aanwezig schijnt te zijn) : je kunt in een land met zwaar vervuilde lucht nog zoveel van die emissiehandel bedrijven...dan klopt het evenwicht wel op papier...maar de inwoners blijven in dezelfde zwaar vervuilde lucht...die zelfs nog steeds toeneemt. Op papier heeft men het dan rechtgezet, maar in werkelijkheid wordt je zwaar bedonderd en je moet daar steeds meer voor betalen. Net als die overheids"oplossingen" die bijna allemaal "bezuinigingen" heten: in werkelijkheid lopen de kosten en de staatsschuld op en komt dat decennialang geleden beloofde werk er ook niet met die "oplossingen".
Advertentie