Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

'Luchtkwaliteit belangrijker dan verkeersveiligheid'

Om de uitstoot van stikstofdioxide op de Vijzelgracht niet verder te laten oplopen, besloot het stadsdeel de geplande herinrichting van de Museumbrug uit te stellen tot 2017

22 oktober 2013

Het stadsdeelbestuur in het centrum van Amsterdam verkiest de luchtkwaliteit in de omgeving van de Vijzelgracht boven de verkeersveiligheid op het drukke kruispunt voor het Rijksmuseum. 

Herinrichting uitgesteld Om de uitstoot van stikstofdioxide op de Vijzelgracht niet verder te laten oplopen, besloot het stadsdeel de geplande herinrichting van de Museumbrug uit te stellen tot 2017. Dat meldde stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren dinsdag.

Volksgezondheid
Van Pinxteren: ,,De verkeerssituatie rond de kruisingen bij de Stadhouderskade en Weteringschans met de Museumbrug wordt veiliger en er komt meer ruimte voor de vele fietsers en voetgangers daar. We vinden het spijtig de uitvoering op te schorten, maar we willen niet voorbij gaan aan het belang van de volksgezondheid.''

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Goverman / ambtenaar
Het lijkt er meer op dat "luchtkwaliteit" moet worden vervangen door "uitgavenpatroon"...
Kaas !
haal eerst die zgn "klassiekers" (wrakken uit de jaren 50-70) eens van de weg, die vervuilen het meest, daarna aso´s uit hun kar trekken, waarschijnlijk is dan het probleem opgelost.
Meppie
De titel van het artikel zou ook kunnen zijn:

"Luchtkwaliteit wordt misbruikt om investering uit te stellen"
Advertentie