of 59232 LinkedIn

Limburgse steden geven steun voor redding vliegveld

De gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen dragen ieder 1 miljoen euro bij aan de redding van Maastricht Aachen Airport (MAA). De provincie betaalt het grootste deel (45 miljoen) en de gemeente Beek zegde al eerder 2 miljoen toe.
1 reactie

De gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen dragen ieder 1 miljoen euro bij aan de redding van Maastricht Aachen Airport (MAA). Een woordvoerster van de gemeente Maastricht heeft dat vrijdag bevestigd naar aanleiding van berichten in de Limburgse media.

Provincie betaalt grootste deel
Vanuit de regio is in totaal meer dan 50 miljoen euro nodig voor een overname van het vliegveld. De provincie betaalt het grootste deel (45 miljoen euro) en zoekt op dit moment naar een exploitant. De gemeente Beek besloot eerder al om 2 miljoen euro bij te dragen.

Terugloop vrachtverkeer
Het vliegveld kwam vooral door de terugloop van vrachtverkeer in de problemen. De drie Limburgse gemeenten eisen dat hun bijdrage wordt gebruikt voor het binnenhalen van reguliere lijnvluchten naar Schiphol of een andere grote Europese luchthaven met intercontinentale verbindingen. De gemeenteraden van de drie plaatsen moeten in het voorjaar nog definitief akkoord gaan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Easymoney op
Het vliegveld is bijna altijd verliesgevend geweest. De laatste eigenaar Omniport/dura vermeer heeft het nog geprobeerd. Er is al 20 jaar gedonder met dit vliegveld. De lokale markt is of niet geïnteresseerd in dit vliegveld of de alternatieven zijn gewoon beter en goedkoper.
Het is erg voor de mensen die er werken, maar zij kunnen beter ergens anders gaan werken.
Maak er maar bedrijventerrein van - zonder regels en overheidsbemoeienis - en je zult zien dat het een succes wordt.

Afbeelding