Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Limburg wil bouw windmolenpark Venlo afdwingen

De provincie Limburg wil de bouw van een windmolenpark bij Venlo desnoods afdwingen. De gemeente Venlo besloot onlangs niet mee te werken aan de bouw van de windturbines vanwege risico’s voor de volksgezondheid.

14 april 2018

De provincie Limburg wil de bouw van een windmolenpark bij Venlo desnoods afdwingen. De gemeente Venlo besloot onlangs niet mee te werken aan de bouw van de windturbines vanwege risico’s voor de volksgezondheid.

Taakstelling 95,5 megawatt

'Dat wil het provinciebestuur niet laten gebeuren', aldus de provincie in een verklaring vrijdag. 'Limburg wil aan de afgesproken taakstelling die provincies met het rijk hebben gemaakt kunnen voldoen.'

Deze taakstelling van 95,5 Megawatt aan windenergie moet Limburg in 2020 gerealiseerd hebben. De plannen voor Venlo beslaan negen grote windturbines met een gezamenlijk vermogen van ruim dertig megawatt, het wordt veruit grootste windenergieproject van Limburg.

Inpassingsplan

De provincie gaat een zogenoemd Provinciaal Inpassingsplan maken om de bouw alsnog af te dwingen.

Om de bezwaren van omwonenden weg te nemen belooft de provincie onder meer het opzetten van een geluidmeetprogramma. Ook kunnen omwonenden mede-eigenaar van de turbines worden. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Arie varkenskop / Teamleider
Prima project
henk
Deze subsidie molens zijn op het land niet rendabel. Typisch provincie: oogkleppen op, subsidiepotten verdelen tijdens etentjes met ontwikkelaars, etc. Niet vreemd dat het vertrouwen van burgers in de overheid tot 0 is gedaald. Laat de inwoners het subsidie geld zelf gebruiken voor zonnepanelen. Dan krijgen zijzelf ook direct het voordeel. Altijd beter dan die graaiers die subsidies willen vangen.
Bert
Er is niks mooiers dan Hollandse windmolens in een Hollands landschap
Janet / beleidsadviseur
Hoe meer windmolens hoe beter. Snel van het gas af. snel duurzame energiebronnen. Te beginnen met windmolens en zonne-energievelden. Top besluit.
peter
Er zijn in Nederland ongeveer 23 windmolen lobbyisten actief en zij worden indirect of direct betaald vanuit overheidssubsidie.
jan janssen
@ peter: als deze mannen/vrouwen pakweg 70000 pp per jaar verdienen dan is dat meer dan 1,5 miljoen structureel..... pfffffffff
Wottsjer
Als de jarenlange achterkamertjespolitiek (bestuurlijk overleg op zijn Driessens) toch niet meer werkt, komt de goede oude machtspolitiek op tafel. Zo kennen we vriend Koopmans en het Gouvernement weer: Buitenring, gemeentelijke herindeling Parkstad, Trambaanfietsroute, Windmolens, door niets gestopt, al helemaal niet door kraakheldere inhoudelijke argumenten.
Advertentie