of 59221 LinkedIn

Lelystad zoekt toekomst voor 23.000 meter rijksgebouwen

Uitbreiding van Lelystad airport zal mogelijk tot meer vraag naar bedrijfsruimte leiden
Uitbreiding van Lelystad airport zal mogelijk tot meer vraag naar bedrijfsruimte leiden

Het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland gaan op zoek naar nieuwe bestemmingen voor kantoorgebouwen die het Rijk niet meer nodig heeft in Lelystad. Onderzocht wordt hoe gebouwen en grond van het Rijk een nieuwe rol kunnen spelen in de ruimtelijke inrichting van de stad en bij economische aspecten.

Samenwerkingsovereenkomst

Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst, loco-burgemeester Jop Fackeldey van Lelystad en commissaris van de Koning Leen Verbeek van Flevoland hebben op 7 januari een samenwerkingsovereenkomst hierover ondertekend.
 

Leegstand
Door afname van het aantal rijksambtenaren en door flexwerken is er minder kantoorruimte nodig. Het Rijk concentreert de overblijvende werkplekken in kantoren in een aantal steden. Lelystad hoort niet bij de aangewezen plaatsen, zodat er op termijn Rijkskantoren leeg of gedeeltelijk leeg komen.
 

Haven met industrie
In totaal heeft het Rijk nu 47.300 m2 kantoorruimte in Lelystad, waar nu ruim 900 arbeidsplaatsen zitten. Bij elkaar komt er zo’n 23.000 m2 kantoorruimte vrij. Bij het zoeken naar nieuwe functies voor gebouwen spelen ook grote ontwikkelingen in en rond Lelystad een rol: de mogelijke realisatie van een haven met industrieterrein, de nieuwe woningbouwlocatie Warande, de uitbreiding van de luchthaven met een bedrijventerrein en de plannen voor Batavialand.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding