Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Internationale interesse voor Rotterdams waterplein

Verschillende buitenlandse overheden hebben interesse getoond in het waterplein van Rotterdam om overvloedig regenwater in te sluizen.

29 oktober 2012

Er bestaat steeds meer internationale belangstelling voor het plan om in Rotterdam het Bethemplein ondergronds te gebruiken als buffer voor overvloedig regenwater. Verantwoordelijk wethouder Alexandra van Huffelen (D66) geeft maandag het startsein voor de aanleg van het plein waar bij hevige regenval 1700 kubieke meter water kan worden vastgehouden.

Voorbeeldstad
Met dit idee is de havenstad door de Europese Commissie aangewezen als voorbeeldstad. Hierdoor komen steeds meer delegaties van Europese steden naar Rotterdam om kennis te maken met deze oplossing van de gevolgen van de klimaatverandering. De ruimte onder het plein (8500 badkuipen groot) is nodig om overvloedige regenval te kunnen opvangen.

 
Delegaties van overheden 

,,Wij ontvangen maandelijks enkele internationale delegaties van allerlei overheden, wetenschapsinstituten en media om onder meer naar de plannen over het waterplein te komen kijken'', zegt Van Huffelen. De Rotterdamse aanpak is ook een voorbeeld in het netwerk van steden die in een delta liggen, Connecting Delta Cities. Daarin zitten onder meer steden als Ho Chi Minh Stad, Londen, New Orleans en Sao Paulo.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan / adviseur
Hebben de politici dit verzonnen of die "overbodige c.q. nutteloze" ambtenaren waar R'dam vanaf wil? De zogenaamde beleidsambtenaren waar je niets aan hebt. Dit is slechts 1 facet uit een wereldwijd bewonderd waterplan. Nu er gepronkt kan worden met de veren van een ander zullen de politici wel vooraan staan. Kunnen ze vervolgens weer afgeven op die waardeloze ambtenaren.
Advertentie