Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

GS Utrecht willen 141 miljoen euro in nieuwe trams steken

De provincie Utrecht wil 141 miljoen euro investeren in een nieuw tramnetwerk voor de Domstad. Vanaf 2020 moeten reizigers rechtstreeks vanuit Nieuwegein en IJsselstein naar de campus van de Universiteit Utrecht (De Uithof) kunnen reizen. Provinciale Staten beslissen in december over het plan.

28 oktober 2016

De provincie Utrecht wil 141 miljoen euro investeren in een compleet nieuw tramnetwerk voor de gelijknamige stad. Vanaf 2020 moeten reizigers rechtstreeks vanuit Nieuwegein en IJsselstein naar de campus van de Universiteit Utrecht (De Uithof) kunnen reizen. Ze zitten dan in een van de 22 nieuwe trams die bij een Spaanse trambouwer worden besteld, aldus de provincie vrijdag.

Ook trambanen op schop

De trams die nu in Utrecht rijden zijn aan vernieuwing toe. Dat geldt ook voor een gedeelte van de trambanen. Omdat de nieuwe trams een moderne, lage instap hebben, moeten de perrons van alle halteplaatsen worden aangepast. De provincie denkt dat de omvangrijke verbouwing in ongeveer drie maanden klaar is. Het karwei zou in 2020 uitgevoerd moeten worden.

Toename

De provincie verwacht een flinke toename van reizigers op de nieuwe Uithoflijn. De nieuwe trams worden daarom langer en bieden ruimte aan 490 personen. Voor hen zijn 140 zitplaatsen beschikbaar. Provinciale Staten beslissen in december over het plan. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie