of 59232 LinkedIn

Groningen druk met reparatie straatverlichting

Sinds vrijdag gaan honderden lampen niet meer uit in de gemeenten Winsum, De Marne en Bedum en de dorpen Middelstum (gemeente Loppersum) en Kantens (gemeente Eemsmond).
Reageer

In Noord-Groningen is zondagochtend begonnen met de reparatie van de straatverlichting in vijf gemeenten. De klus stond voor maandag gepland, maar is naar voren gehaald omdat het plaatsen van tweehonderd tijdschakelaars veel tijd in beslag neemt. Netbeheerder Enexis bevestigde een bericht hierover van RTV Noord.

Honderden lantaarns niet meer uit

Sinds vrijdag blijven honderden straatlantaarns branden in het noorden van de provincie Groningen, ook overdag. De apparatuur die de lampen automatisch aan en uit moet zetten, is kapot. Voor de veiligheid was besloten dat de lampen de hele tijd aan blijven. Enexis hoopt dat het plaatsen van de tijdklokken maandag klaar is of op zijn laatst dinsdag.


Tijdelijke oplossing

De automatische schakelaars die de monteurs plaatsen, zijn een tijdelijke oplossing. Het wachten is op een grote printplaat, die met een speciale machine in Frankrijk wordt gemaakt. Dat kan weken duren. 'Zo’n plaat gaat zelden stuk en is niet op voorraad', aldus een woordvoerder van Enexis. De storing treft de gemeenten Winsum, De Marne en Bedum en de dorpen Middelstum (gemeente Loppersum) en Kantens (gemeente Eemsmond). (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding