Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Gemeenten laten opvang regenwater aan burger over

De opvang van regenwater door ondergrondse bassins, verlaagde gazons of de afwezigheid van tegels kan prima door brugers gedaan worden vinden steeds meer gemeenten.

19 juli 2017

In steeds meer Nederlandse gemeentes moeten burgers zelf regenwater opvangen. Sinds gemeentes in 2009 de mogelijkheid kregen burgers te verplichten op eigen terrein hemelwater op te vangen, hebben al ruim veertig gemeentes regels hierover ingevoerd.

Weinig tegels
Burgers mogen zelf bepalen hoe het regenwater wordt opvangen, dat kan via ondergrondse bassins, verlaagde gazons of tuinen met weinig tegels. In de toekomst zal het aantal gemeentes dat hier regels over opstelt, alleen maar verder stijgen zegt Rioned, de koepelorganisatie van stedelijk waterbeheer en riolering in Nederland woensdag.

Rioolheffing
Rioned is dan ook positief over het voornemen van de gemeentes Aalburg, Woudrichem en Werkendam die een tuintegeltaks wil invoeren. Deze drie gemeentes maakten deze week bekend de rioolheffing te willen koppelen aan de hoeveelheid verhard oppervlak bij een huis. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

A. Wassenburg
Beste Frank;

Dat kan.... via een verzoek van de inwoners aan betreffende gemeente met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur
F. Smit / interim-manager
Vreemd, dat u niet teruggrijpt op uw artikel, dat gemeenten al vele jaren het riool -onderhoud uitstellen, en dat naar verwachting rond 2015 grote herstelwerkzaamheden noodzakelijk zijn.

Wellicht dat de inwoners van steden met een tuintegeltaks de uitgaven ter zake het onderhoud van de afgelopen tien jaar kunnen opvragen via hun raadsleden.
Advertentie