of 59232 LinkedIn

Gemeenten komen met plan voor kleinere Ruit om Eindhoven

De 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant stellen dat een nieuwe weg ten noorden van Eindhoven met twee rijstroken breed genoeg is. Dat concluderen zij op basis van eigen onderzoek naar de bereikbaarheid van de regio. De provincie Noord-Brabant stuurt aan op de aanleg van een weg met vier rijstroken voor de voltooiing van de zogenoemde Ruit om Eindhoven.
Reageer

Een nieuwe weg ten noorden van Eindhoven is met twee rijstroken breed genoeg. De 21 gemeenten Zuidoost-Brabantse gemeenten zeggen dat vrijdag op basis van eigen onderzoek naar de bereikbaarheid van de regio.

Vier rijstroken
De provincie Noord-Brabant stuurt aan op de aanleg van een weg met vier rijstroken voor de voltooiing van de zogenoemde Ruit om Eindhoven. De weg is omstreden, onder meer omdat de weg door kwetsbaar natuurgebied is gepland. Bovendien zijn er twijfels over de noodzaak en het draagvlak. De Ruit plus verbreding van de N279 tussen Veghel en Helmond kosten in totaal 865 miljoen euro. Den Haag zou 260 miljoen euro moeten meebetalen.

 

Extra wegcapaciteit

De 21 gemeenten concluderen na eigen onderzoek dat extra wegcapaciteit nodig is omdat er nog steeds meer verkeer wordt verwacht. Ze willen bijvoorbeeld ook dat de A67 tussen Leenderheide en Asten wordt verbreed. Verbreding van de N279 is niet nodig, zeggen ze.

 

De provincie Noord-Brabant hakt deze maand de knoop door.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.