of 59232 LinkedIn

Gelderland overweegt intrekken winterrust ganzen

De provincie Gelderland overweegt om het schieten van ganzen tijdens de winterrust toe te staan, als er in de zomer te weinig ganzen worden afgeschoten.
2 reacties

Gelderland respecteert de winterrust van trekganzen, als er in de zomer tenminste voldoende ganzen gedood kunnen worden. Daarvoor is medewerking van alle terreineigenaren noodzakelijk.

Overlast is groot
Onder meer Natuurmonumenten sluit de terreinen af als de provinciale jagers toch in de winter gaan schieten. 
De overlast van ganzen is in heel Nederland groot. In Gelderland zijn op dit moment ongeveer 400.000 ganzen, zei provinciebestuurder Jan Jacob van Dijk woensdag. Ze vreten gewassen op en vertrappen akkers. Daardoor ontstaat grote landbouwschade. Er komen steeds meer ganzen naar Nederland.

Kop afhakken
Het is in Gelderland incidenteel toegestaan om ganzen de nek om te draaien of de kop af te hakken. Schieten heeft de voorkeur. Ook zullen faunabeheerders zo veel mogelijk eieren uit nesten halen, is woensdag besloten. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door daskapan (BOA) op
Heel vreemd dat ganzen in de zomer gescoten mogen worden terwijl ze dan voor hun jongen moeten zorgen. Wat nog absurder is is dat de Vogelbescherming & Natuurmonumenten daar VOOR zijn.
Door jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Het wordt hoog tijd dat Bor de Wolf Nederland intrekt !
En verder is Gelderse Gans op het menu geen slecht vooruitzicht, zeker niet met een ambachtelijk Gelders amberbier.