Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

'Geen vuurwerk op Koninginnedag'

Ouwehand van de Partij voor de Dieren pleit voor een vuurwerkverbod tijdens evenementen als Koninginnedag en Bevrijdingsdag, op basis van de Flora- en Faunawet.

03 februari 2013

Partij voor de Dieren wil een vuurwerkverbod op Koninginnedag en Bevrijdingsdag. Dat zei Tweede Kamerlid Esther Ouwehand zondag in het radioprogramma Vroege Vogels.

Flora- en Faunawet
,,Voor vuurwerk buiten de jaarwisseling en in het broedseizoen is de Flora- en Faunawet heel duidelijk over. Dat is zo’n verstorende activiteit dat je dat niet mag doen.'' Ze wijst daarbij op een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam die het traditionele vuurwerk op Koninginnedag in Weesp verbood op grond van de Flora- en Faunawet.

Broedseizoen
Ouwehand gaat maandag staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vragen er voor te zorgen dat er tijdens broedseizoen geen vuurwerk mag worden afgestoken.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Piet bom / Prive
Zullen we het schaatsen en skiën dan ook maar afschaffen. Vallen meer gewonden mee als met vuurwerk.
Peter van den Berg / belangstellende
Ook graag een broed verbod voor meeuwen op mij dak.
Willem Kamps
Mevrouw Ouwehand (van dat dierenpark?) kan zich beter ijveren voor een vuurwerkverbod op oudejaarsdag. Laat de gemeenten dan net als met Koninginnedag het vuurwerk door professionals afsteken. Minder overlast en geen weggeblazen vingers, handen of ogen (met alle persoonlijke ellende en extra kosten voor de maatschappij).
Kritikus / Geen Hagenees
Van een beetje populisme op zijn tijd zijn ook die lui van de Partij van de Dieren niet vies.
Advertentie