of 59232 LinkedIn

Geen steun voor betaald parkeren per minuut

Gemeenten verdienen 35 miljoen aan niet-geparkeerde minuten. PvdA wil dat veranderen
2 reacties

De VVD ziet helemaal niets in het initiatiefwetsvoorstel van coalitiegenoot PvdA dat gemeenten en bedrijven dwingt om betaald parkeren per minuut te berekenen. 'Het parkeerbeleid hoort thuis bij de gemeenteraad', oordeelde de liberaal Bart de Liefde donderdag tijdens een eerste behandeling van het voorstel.

Geen meerderheid
Er lijkt geen meerderheid voor de initiatiefwet. Ook onder meer D66, CDA en ChristenUnie lieten blijken er weinig voor te voelen. 'De wet is overbodig', stelde CDA'er Martijn van Helvert.

Parkeertarieven stijgen

Volgens de VVD'er speelt het probleem maar bij 60.000 van de 1,3 miljoen parkeerplaatsen in ons land. 'Het middel is veel erger dan de kwaal', meent hij. Verder verwacht hij dat door het voornemen van PvdA-Kamerlid Attje Kuiken de parkeertarieven verder zullen stijgen. En de hoogte van de tarieven is al de grootste ergernis van de automobilist, aldus De Liefde.

 

Gemeenten verdienen aan niet-geparkeerde tijd

Volgens de PvdA betalen automobilisten vaak voor parkeertijd die ze uiteindelijk niet gebruiken. Gemeenten zouden hierdoor jaarlijks 35 miljoen euro verdienen. 'Ik kom puur op voor de consumentenbelangen', zei Kuiken vooraf aan het debat. Ze zei optimistisch te zijn dat haar wet het gaat halen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ron de Jong (Burger) op
Die parkeertransacties meten is geen raketgeleerdheid Jos.
Selecteer X aantal transactie en tel op (betaald - verbruikt) in minuten omgerekend naar euro's. De software van die parkeerautomaten zal dit vermoedelijk standaard al als rapportage mogelijkheid meegeleverd hebben en zo niet dan is het een koud kunstje voor de systeem beheerder om dat uit de database te halen.
Door Jos (hoofd oov) op
Als je uitgaat van het beginsel "meten is weten" vraag ik me af hoe de indiener van het voorstel het bedrag dat gemeenten extra verdienen heeft gemeten.