Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Dure schommel in Nunspeet

Dure eekhoornbrug is ongebruikt, de weg nog niet aangelegd. Buurtbewoners uit Nunspeet hebben er een schommel van gemaakt.

11 april 2014

Van A naar Beter. Dat geldt niet alleen voor het verkeer dat straks over het zuidelijk tracé van de nieuwe rondweg langs Nunspeet rijdt, maar ook voor de eekhoorns die de weg moeten oversteken. Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie stelde de bouw van een eekhoornbrug dan ook als voorwaarde voor een kapvergunning op de plek waar de weg moet komen. De eekhoornburg staat er inmiddels al bijna een half jaar. 

Maar van de weg nog geen spoor. Buurtbewoners die zich aan het nutteloze houten bouwwerk begonnen te ergeren, hebben de brug inmiddels omgetoverd tot een schommel. Wel een dure schommel overigens, met een prijskaartje van 40.000 euro. En tijdelijk, want uiteindelijk moet die weg er komen. Of de eekhoorns dan ook de brug zullen gaan gebruiken blijft de vraag. Want op een vergelijkbare brug van anderhalve ton in Den Haag heeft vooralsnog geen eekhoorn een poot gezet.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie