Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Dijksma wil stallen sneller duurzaam

Staatssecretaris Sharon Dijksma wil dat meer stallen met Europees geld sneller duurzaam worden gemaakt, heeft ze in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

18 juni 2013

Pluimvee en varkens worden steeds meer gehuisvest in duurzame stallen. Om te zorgen dat in 2015 alle stallen van veehouders duurzaam kunnen zijn, wil staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) proberen deze investeringen tot 2020 via het Europese gemeenschappelijk landbouwbeleid te versnellen.

5,7 procent duurzaam
In januari telde Nederland 83.000 stallen, waarvan gemiddeld 5,7 procent duurzaam was. De huisvesting voor pluimvee is echter voor 15,7 procent duurzaam en in de varkenshouderij is dat 8,8 procent. De bedrijven met rundvee blijven met 3,7 procent achter, blijkt uit de monitor Integraal Duurzame Stallen die Dijksma dinsdag naar de Tweede Kamer stuurde.

Prikkels
Om veehouders in beweging te krijgen, wordt er gewerkt aan prikkels om de duurzame doelstelling te halen. Dijksma: ,,Duurzame stallen zijn van enorm belang vanuit het oogpunt van dierenwelzijn en milieu. We moeten er alles aan doen om het proces van duurzame stallenbouw te versnellen.''

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
Duurzaam vlees bestaat niet.
Advertentie