Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Burgemeester Weert 'supertrots' op zijn groenste regio

Weert is uitgeroepen tot de groenste regio ter wereld. Burgemeester Jos Heijmans is 'supertrots' op het behaalde resultaat. De uitslag werd zaterdag bekend gemaakt in het Canadese Charlottetown. Eerder was Weert al de groenste stad van Nederland (2012) en vervolgens van Europa (2013).

21 september 2014

Weert is uitgeroepen tot de groenste regio ter wereld. Burgemeester Jos Heijmans is 'supertrots' op het behaalde resultaat.

Ook groenste stad Eerder was Weert al de groenste stad van Nederland (2012) en vervolgens van Europa (2013). Zaterdag sleepte de Limburgse gemeente in het Canadese Charlottetown de eerste plaats binnen in de wereldwijde competitie om de groenste regio. Weert liet Engeland, Japan, Ierland, Wales en Zuid Korea achter zich.

Supertrots

Burgemeester Jos Heijmans en wethouder Harrie Litjens van Weert mochten in Charlottetown de titel ‘Winner International Competition Communities in Bloom’ in ontvangst nemen. Heijmans zei 'supertrots' te zijn op het behaalde resultaat.


Groenbeleid

De jury beoordeelde Weert op thema’s als netheid, milieubeleid, cultureel erfgoed, groenbeleid en de inrichting van het openbare en buitengebied. Weert wist ook een tweede plaats in de wacht te slepen rond het thema Cultureel Erfgoed.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie