of 59232 LinkedIn

Brandbrief gemeenten over Brabantroute

Gemeenten tussen Zwijndrecht en Venlo maken zich zorgen over vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor door het dichtbevolkte gebied.
1 reactie

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) en de Tweede Kamer kunnen op korte termijn een brandbrief verwachten van de gemeenten aan de zogenoemde Brabantroute over de veiligheid op het spoor. De Tilburgse wethouder Mario Jacobs heeft dat maandagavond gezegd in de gemeenteraad naar aanleiding van de treinbotsing vrijdag in Tilburg.

Meer treinen

Gemeenten tussen Zwijndrecht en Venlo maken zich zorgen over vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor door het dichtbevolkte gebied. Er zijn extra zorgen omdat vanaf april wordt gewerkt aan de Betuweroute in Duitsland waardoor er tot 2022 meer goederentreinen door Brabant gaan rijden. Vrijdag botste een stoptrein achterop een stilstaande goederentrein in Tilburg. De machinist van de passagierstrein was voorbij een rood sein gereden. Acht inzittenden raakten lichtgewond.

Butadieen
Door de botsing lekte het brandbare butadieen uit de goederentrein. Het treinverkeer tussen Tilburg en Breda was door het ongeluk tot zondag verstoord. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Afbeelding