of 59232 LinkedIn

Brabantse natuur geobserveerd door drones

Voor zover nu bekend heeft Noord-Brabant ongeveer 13.000 hectare natuur die verdroogd is. De door de drones verzamelde informatie wordt vergeleken met de bestaande gegevens.
4 reacties

Boven de Brabantse natuurgebieden Kampina, Brabantse Wal en Groote Peel vliegen sinds kort onbemande vliegtuigjes die kijken of de natuur is verdroogd. Het gaat om een uniek experiment, aldus de provincie vrijdag.

In kaart brengen
‘Als je aan verdroging van de natuur iets wilt doen, moet je wel weten waar dat het hardste nodig is’, vertelde gedeputeerde Johan van van den Hout. ‘Door het inzetten van drones kunnen we in korte tijd grote gebieden in kaart brengen’, legde hij uit. Een gespecialiseerd bedrijf voert de vluchten uit.

13.000 hectare verdroogd
Voor zover nu bekend heeft Noord-Brabant ongeveer 13.000 hectare natuur die verdroogd is. De verzamelde informatie wordt vergeleken met de bestaande gegevens.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door G. Laurita (Drone pilot) op
Graag zou ik u van dienst willen zijn.
Zelf in het bezit van een professionele Drone en een KNVvL-brevet
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Zijn daar toevallig ook natuurcampings of in de buurt? Het voyeurisme kent nl. geen grenzen.
Door Meppie op
Ik zou de drones gebruiken om dumpingen van XTC-laboratoria te achterhalen en de daders te pakken.
Volgens mij was de voorspelling m.b.t. het klimaat dat we zwaardere regenbuien krijgen en daartussen droogte (in totaal minder neerslag). Grondwaterstandverlagingen t.b.v. de landbouw zullen zeken ook meespelen.
Door Niek op
Onderzoekers kunnen de verdroging niet toeschrijven aan de zogenaamde klimaatverandering want volgens diezelfde onderzoekers zou het juist meer regenen door de klimaatverandering.
Ik ben benieuwd welk excuus er voor de verdroging nu uit de bus komt.
Ik houd het gewoon op teveel grondwater uit de natuurgebieden oppompen.