Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Brabant trekt zes miljoen uit voor startersleningen

In een poging de woningmarkt uit het slop te trekken, trekt de provincie zes miljoen euro uit voor startersleningen. Het geld wordt via gemeenten beschikbaar gesteld. Naar verwachting kunnen hiermee 800 mensen voor het eerst een huis kopen.

26 juni 2013

De komende drie jaar kunnen naar schatting 800 starters via een provinciale lening hun eerste huis kopen. De provincie Brabant stelt vanaf 1 juli zes miljoen euro beschikbaar.

Over de streep

Dit heeft de provincie woensdag bekend gemaakt. Met de nu beschikbaar gestelde miljoenen kunnen Brabantse gemeenten startersleningen aan hun inwoners verstrekken. Nu kennen 33 Brabantse gemeenten een dergelijke regeling. Het provinciebestuur hoopt ook gemeenten die nog niet deelnemen - vanwege de daaraan verbonden financiële lasten -  alsnog over de streep te trekken.

Beweging in woningmarkt

De provincie hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan het uit het slop trekken van de woningmarkt.

‘De woningmarkt verkeert op dit moment in een diepe crisis. Er vindt nauwelijks beweging plaats. Algemeen erkend is dat vooral starters nog voor enige beweging op de woningmarkt kunnen zorgen, omdat zij geen huis achterlaten’, aldus gedeputeerde Yves de Boer (Ruimtelijke ontwikkeling en Wonen, VVD). De starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat de starter maximaal zelf met een eerste hypotheek kan lenen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie