Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Bedrijfsleven helpt Zeeland met topsectoren

Provincie Zeeland schakelt de hulp in van gezaghebbende mensen uit het bedrijfsleven om de economie een impuls te geven, blijkt uit Economische Agenda

30 november 2012

Zeeland schakelt de hulp in van gezaghebbende mensen uit het bedrijfsleven om de economische topsectoren van de provincie een impuls te geven. Negen ‘trekkers’ worden verantwoordelijk voor kansrijke programma’s.

Economische Agenda
Dat blijkt uit de nieuwe Economische Agenda die door Provinciale Staten is vastgesteld. Meer dan voorheen is de agenda (tot 2015) opgesteld in samenwerking met het economisch veld -ondernemers, overheden, onderwijs-, kennis- en maatschappelijke instellingen, zegt provinciewoordvoerster Ilona Vette. ‘Voorheen werden onderwerpen voor de economische agenda wel besproken met het bedrijfsleven, maar beleid en uitvoering werden vanuit de provincie gedaan. Nu maken we mensen uit het bedrijfsleven verantwoordelijk.’

Negen 'businesscases'
Gezamenlijk hebben de partijen vastgesteld welke kansen er zijn binnen de economische sectoren in Zeeland. Daaruit zijn negen 'businesscases' voortgekomen: Biobased Economy, Containerisatie op het Knooppunt van Zee- en Binnenvaart, Zeeland Care, Recreatieve Infrastructuur, Leisure Hotspots Breskens en Brouwersdam, Foodport Zeeland, Nieuwe Teelten en Technieken in de Landbouw, Ontwikkeling Binnendijkse Aquacultuur en Energie en Klimaat.

Netwerk binnen en buiten Zeeland
De provincie heeft voor iedere businesscase een trekker uit het bedrijfsleven benoemd, een persoon met gezag binnen de sector en met een netwerk binnen en buiten Zeeland. Het bedrijfsleven, onderwijs en overheid gaan onder leiding van deze trekker aan de slag om de businesscase uit te werken en de ambities uit de agenda waar te maken, aldus de provincie, die zorgt voor de nodige kennis, kunde, netwerk en middelen.

16,5 miljoen euro
Voor het realiseren van de ambities van de Economische Agenda heeft de Provincie voor de komende drie jaar in totaal 16,5 miljoen euro gereserveerd. Dat budget wil de Provincie verveelvoudigen met geld uit Brussel, Den Haag en de private sector.

Lees hier de Economische Agenda

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

r van den hoff / directeur
Sprak van de week op een netwerk bijeenkomst in Zeeland van zorg professionals. Een van die instellingen stopt met het aannemen van leerlingen om te bezuinigen, terwijl men weet dat er over een paar jaar een ernstig tekort ontstaat aan 'jeugd' en 'handen aan het bed'.

Stop met weer een platform, waarbij er een groot gedeelte van het budget opgaat aan volstrekt nutteloze zaken waarvan de effectiviteit nog nooit is aangetoond...

Dat is oud denken, helaas.

Geef rechtstreeks directe impulsen. En stuur de bestuurders die dit soort korte termijn oplossingen kiezen direct weg, dat scheelt een hoop geld!
Advertentie