Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Balkenende roept lokale overheden op te investeren

Premier Jan Peter Balkenende wil dat lokale en provinciale bestuurders het maximale gaan investeren in nieuwe wegen, woningbouw en groot onderhoud van infrastructuur. Dat kan volgens hem de economie versterken in de huidige financiële crisis.

19 januari 2009

Financiële ruimte
Balkenende deed die oproep tijdens een CDA-nieuwjaarsbijeenkomst in Haarlem. 'Kijk waar de financiële ruimte zit. Waar zijn de plannen voor groot onderhoud en voor wegen die we kunnen benutten. Daar maximaal investeren, komt iedereen ten goede', zei de premier in de richting van lokale bestuurders.

 

Werkloosheid
Hij benadrukte verder dat Nederland er economisch in vergelijking met andere Europese landen nog altijd goed voorstaat. Toch krijgt ook Nederland negatieve economische groei en zullen werkloosheid en staatsschuld toenemen. Maar de premier wilde op de nieuwjaarsbijeenkomst niet sippen. 'We moeten ons niet laten vangen in somberheid. We kunnen deze periode aan als we samen optrekken.'

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Karin Greuter / inwoner westfriesland
Ik ben voor! maar dan wel als de donder het plan voor de N32 weer uit de kast halen, om te zorgen dat Nederland beschikt over een volwaardige oost-west verbinding boven het noordzeekanaal. En dan niet te veel tijd besteden aan het doorhakken van de gordiaanse knoop of de weg wel of niet door het lint van Hoogkarspel moet.
Advertentie