Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Amsterdamse wethouder naar rechter om windmolens

De Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho (duurzaamheid) stapt naar de rechter om het voor elkaar te krijgen dat er in de stad nieuwe windmolens komen. De gemeente ligt al zes jaar in de clinch met de provincie Noord-Holland, die de komst van de windmolens tegenhoudt.

16 september 2016

Geen vertrouwen
Volgens zijn woordvoerder, die een bericht hierover vrijdag in Trouw bevestigt, is donderdag nog een zogenoemde zienswijze ingediend bij de provincie om de komst van de ongeveer 25 windmolens alsnog voor elkaar te krijgen. De wethouder heeft er echter geen vertrouwen meer in dat dit iets oplevert en kondigt daarom al een gang naar de bestuursrechter aan.
 

Absurd
Choho wil snel aan de slag met de realisatie van duurzame energieproductie met extra windmolens. 'Maar door absurde en kafkaëske regels van de provincie komen we niet vooruit', zegt hij in de krant. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jeannette
Het is te hopen dat deze wethouder ze allemaal in zijn achtertuin krijgt. En dan in een cirkel van 400 meter graag. Of woont deze wethouder in de Amsterdamse grachten gordel. En verdiep u eens in de zin en onzin van deze geldverslindende en geen CO2 besparende windmolens. Er is nu voldoende onderzoek gedaan naar het onzinnige gedoe van windmolens. Investeer in echter oplossingen a.u.b. zonder het geld van belastingbetalers weg te gooien.
henk
Volledig eens met Jan. Ik vermoed dat deze meneer ook omgekocht is door de lobby groepen....... zet die dingen maar in zijn achtertuin!
Ron / adviseur
Jan, je hebt helemaal gelijk, alleen de politiek is nou eenmaal ziende blind en horende doof en laat zich daarom sturen door sentiment waarbij de ratio geheel uit het oog is verloren.
Paul / projectleider
Tja Amsterdam, soms , heel soms ga je als stadsbestuur gewoon ergens niet over. Je kan die centjes voor de gang naar de bestuursrechter dan ook beter in je zak houden en de volgende keer beter opletten wat de provincie doet!
Advertentie