of 59221 LinkedIn

Afvalboete voor Brabantse steden

Brabantse gemeenten hebben lang geleden een contract gesloten met de afvalverwerker en moeten tot en met 2017 jaarlijks samen ten minste 510 kiloton restafval aanbieden. Omdat afval steeds beter wordt gescheiden voldoen de Brabantse gemeenten sinds 2011 niet meer aan de afspraken.
3 reacties

Afvalverwerker Attero is een arbitragezaak begonnen tegen Brabantse gemeenten die weigeren om een naheffing van 7,5 miljoen euro te betalen omdat ze in 2011, 2012 en 2013 te weinig afval hebben geleverd. 'Attero ziet een arbitrage over het geschil als onvermijdelijk. Wij betreuren het zeer dat ons geen andere optie rest dan het in gang zetten van het arbitragetraject. Deze procedure is inmiddels gestart', staat in een verklaring.

Goed gedrag

Brabantse gemeenten hebben lang geleden een contract gesloten met de afvalverwerker en moeten tot en met 2017 jaarlijks samen ten minste 510 kiloton restafval aanbieden. Omdat afval steeds beter wordt gescheiden voldoen de Brabantse gemeenten sinds 2011 niet meer aan de afspraken. De gemeenten weigeren de boete te betalen. Ze menen onder andere dat ze worden gestraft voor goed gedrag. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Herbert op
Beste Jan,
Die afvalscheiding is inderdaad een parlementair onderzoek waard. Men moest eens weten!
Door Kritische burger (kritische burger) op
Volstrekt terecht dat gemeenten moeten betalen. Je maakt contractuele afspraken over volume en daarbij behorende (lagere) tarieven. Dan moet je achteraf niet zeuren, maar zo'n lopend contract betrekken bij je beleidskeuzes.

Wat een uiting van onbetrouwbaarheid om je gemaakte afspraken niet na te komen.
Door Jan (Toezichthouder) op
En ik als toezichthouder maar mijn best doen om bedrijven afval gescheiden aan te bieden. Dat is wettelijk verplicht. Ik begin er steeds meer in te geloven dat ook ik een echte Melkertbaan heb.

Afbeelding