Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Aanpak woonfraude in Amsterdam lijkt te werken

Onder woonfraude valt bijvoorbeeld ruimte die illegaal wordt verhuurd aan toeristen. Uit de cijfers blijkt dat er minder panden zoals illegale hotels zijn gesloten en dat komt waarschijnlijk doordat er stevig tegen wordt opgetreden. Het aantal sluitingen is ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017 gedaald van 79 naar 61.

18 juli 2018
koffer.jpg

De Amsterdamse aanpak tegen woonfraude begint zijn vruchten af te werpen. Het aantal sluitingen van illegale hotels is verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers over het afgelopen halfjaar, die de verantwoordelijk wethouder naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De genomen maatregelen, zoals meer controle en handhaving, moeten de schaarse woonruimte in Amsterdam beter beschermen.

Illegale hotels

Onder woonfraude valt bijvoorbeeld ruimte die illegaal wordt verhuurd aan toeristen. Uit de cijfers blijkt dat er minder panden zoals illegale hotels zijn gesloten en dat komt waarschijnlijk doordat er stevig tegen wordt opgetreden. Het aantal sluitingen is ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017 gedaald van 79 naar 61. Het lijkt erop dat er minder panden worden opgekocht als investering om te gebruiken voor illegale toeristische verhuur, aldus woonwethouder Laurens Ivens. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie