Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Aanleg verlengde A4 gestart

Minister Melanie Schultz Van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het startschot gegeven voor de aanleg van de verlengde A4. Hiermee maakt de minister een einde aan meer dan een halve eeuw gesteggel over de snelweg. Onder meer milieubewegingen en omwonenden hadden ernstige bezwaren tegen de verlenging van de A4. De snelweg loopt door het veenweidegebied van Midden-Delfland.

26 april 2012

Minister Melanie Schultz Van Haegen (Infrastructuur en Milieu) geeft donderdag het startschot voor de aanleg van de A4 tussen Delft en Schiedam. Het stukje snelweg van 7 kilometer moet een einde maken aan de files tussen Rotterdam en Den Haag.

Gesteggel

Hiermee maakt de minister een einde aan meer dan een halve eeuw gesteggel over de snelweg. Onder meer milieubewegingen en omwonenden hadden ernstige bezwaren tegen de verlenging van de A4. De snelweg loopt door het veenweidegebied van Midden-Delfland.

Bedrijfsleven
Bernard Wientjes, voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, is ook aanwezig bij de officiële start van de aanleg op de Zwanensingel in Vlaardingen. Wientjes is blij met de komst van de snelweg. ,,Het bedrijfsleven is allergisch voor files, al helemaal tussen twee zo belangrijke steden. Dit is een mooi moment voor de Nederlandse economie.''

2015
Naar verwachting kunnen automobilisten in 2015 gebruikmaken van de weg.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

criticus
@Rogier

Dat heet marktwerking: er is slechts weinig natuur en weinig landschap zonder verstedelijking in Nederland en veel vraag naar ruimte.

Wet van vraga en aanbod maakt dan dat er dus veel geld neergelegd moet worden.
Rogier
@ Jan, het heeft niets met marktwerking te maken maar met doorgeschoten milieuwetgeving. Als het gaat om verlies van natuur/ruimte, dan zou ook al die enorme woningbouw gecompenseerd moeten worden. Dat zijn de echte ruimteslurpers. In verstedelijkte gebieden in het buitenland wordt echt geen € 0,7 miljard voor 7 km snelweg neergelegd.
b. de korte
Mr. Wientjes moet de hand in eigen boezem steken en met zijn maatjes gaan praten over flexibele werktijden zodat we niet allemaal tussen 8 en 9 op ons werk hoeven te zijn. Rijd om 10 uur maar eens over de A13 dan is er geen file. Zo ook voor de reis naar huis.
True
Wientjes wentelt zich als een blij biggetje in de laatste restjes verwoeste natuur.
Rogier
Eindelijk, hier gaan heel veel weggebruikers heel veel voordeel van hebben. Overigens laat de A4 zien hoe buitenproportioneel de aandacht/compensatie voor milieu en omgeving in Nederland is. Welk land betaalt nu € 100.000 per strekkende meter voor een beetje asfalt.
Advertentie