Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Aangifte na dumpen inhoud festival-wc's

De gemeente Amstelveen heeft aangifte gedaan wegens het dumpen van de inhoud van mobiele toiletten na het festival Dekmantel in het Amsterdamse Bos, Amstelveen.

27 augustus 2013

De gemeente Amstelveen doet aangifte tegen de verhuurder van de openbare toiletten die tijdens dancefestival Dekmantel afgelopen weekend in het Amsterdamse Bos stonden. De inhoud van de eco-wc's werd zaterdag illegaal geloosd in het natuurgebied in Amstelveen. Dat liet verantwoordelijk wethouder Herbert Raat dinsdag weten.

Gesprek op stadhuis
Hoeveel toiletten tijdens het 3-daagse festival zijn geleegd in het bos is niet bekend, maar volgens Raat gaat het duidelijk om ,,meer dan één''. Hij heeft de toiletverhuurder uitgenodigd voor een goed gesprek op het stadhuis. ,,Over het algemeen gaat het goed met de festivals die in het bos worden georganiseerd, maar dit is onvoorstelbaar.''


Onderzoek naar schade

Raat, verantwoordelijk voor onder meer handhaving, wil naar aanleiding van het incident strengere regels voor het verstrekken van vergunningen aan festivalorganisaties. ,,Als onderaannemers er een potje van maken, wie spreek je dan aan? Dat moet beter vastgelegd.'' De uitwerpselen uit de mobiele toiletten zijn inmiddels opgeruimd. Onderzocht wordt nog of er schade is aangericht aan het milieu.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Milieuschade hangt af van hoeveel er geslikt is.
K. de Beer / organisatie adviseur
Wat ooit ludiek was, is momenteel gewoon business. Wethouder Raat heeft oogkleppen op waar het gaat om festivals. Fout eten, een enorme kolereherrie tot diep in de nacht, alcohol schenken aan minderjarigen, en anderen de rotzooi op laten ruimen. Maar wat zijn we goed bezig in Amstelveen. De stunt met de eco-toiletten is een nieuw hoogtepunt nu ze gewoon in sloot zijn uitgespoeld. Tsja, als handhaver bepleitte ik altijd een fikse waarborgsom maar dat mag niet meer tegenwoordig omdat je het bedrijfsleven moet kunnen vertrouwen. Succes met het goede gesprek!
Koets2000
Lees ik dit nu goed? "Als onderaannemers er een potje van maken, wie spreek je dan aan?"

Staat dat er echt en heeft hij dat echt gezegd....
Advertentie