of 59232 LinkedIn

Nieuws

 • Het ingrijpend gerenoveerde winkelcentrum van Nijverdal trok te weinig klanten en liep leeg. Het vertrouwen van de ondernemers in het lokaal bestuur zakte tot op het nulpunt. Totdat de ondernemers en bewoners van college en raad carte blanche kregen om hun eigen masterplan te maken.

  Burgers redden ‘onvriendelijk dorp’

  Het ingrijpend gerenoveerde winkelcentrum van Nijverdal trok te weinig klanten en liep leeg. Het vertrouwen van de ondernemers in het lokaal bestuur zakte tot op het nulpunt. Totdat de ondernemers en bewoners van college en raad carte blanche kregen om hun eigen masterplan te maken. 

 • Tachtig megawatt moeten de Amsterdamse woningcorporaties volgens afspraak met de gemeente in 2020 met hun zonnepanelen opwekken. Maar de tussenstand bleek eind 2016 na het eerste jaar slechts een halve megawatt. Ook elders in het land lopen de corporaties met zonne-energie achter.

  Corporaties blijven ver achter met zonnepanelen

  Reageer

  Tachtig megawatt moeten de Amsterdamse woningcorporaties volgens afspraak met de gemeente in 2020 met hun zonnepanelen opwekken. Maar de tussenstand bleek eind 2016 na het eerste jaar slechts een halve megawatt. Ook elders in het land lopen de corporaties met zonne-energie achter.

 • De geitenhouderij groeit snel in Gelderland. De afgelopen drie jaar nam ze 26 procent toe, aldus de provincie. Landelijk was de toename 16 procent. Nu Brabant ook geen uitbreiding wil, was vrees voor extra groei in Gelderland ontstaan.

  Geen geiten meer erbij in Gelderland

  1 reactie

  De provincie Gelderland wil voorlopig geen enkele uitbreiding meer van de geitenhouderij. Er mogen zich geen nieuwe geitenhouders meer in het Gelderse vestigen en bestaande mogen er niet uitbreiden. Het besluit gaat onmiddellijk in. De provincie is te bezorgd over de gezondheid van de mensen in Gelderland.

 • De aanpak om scheefwoners door middel van inkomensafhankelijke huurverhogingen te laten doorstromen naar de vrijehuursector blijkt niet te werken. Scheefwoners zijn relatief ongevoelig voor financiële prikkels, leert door Kantar TNS in opdracht van ING uitgevoerd onderzoek. Bovendien hebben ze weinig alternatieven.

  Scheefwoner moeilijk weg te krijgen

  De aanpak om scheefwoners door middel van inkomensafhankelijke huurverhogingen te laten doorstromen naar de vrijehuursector blijkt niet te werken. Scheefwoners zijn relatief ongevoelig voor financiële prikkels, leert door Kantar TNS in opdracht van ING uitgevoerd onderzoek. Bovendien hebben ze weinig alternatieven.  

 • Schiphol wil het maximumaantal jaarlijkse vliegbewegingen verder uitbreiden van 500.000 tot 600.000. In het Groene Hart voelen ze de bui al hangen. Wethouders van een aantal daar gelegen gemeenten begonnen gisteren een ludiek protest: met het opzetten van koptelefoons startten ze de actie ‘ik stem voor stilte’.

  Ludiek protest tegen groeiplannen Schiphol

  Schiphol wil het maximumaantal jaarlijkse vliegbewegingen verder uitbreiden van 500.000 tot 600.000. In het Groene Hart voelen ze de bui al hangen. Wethouders van een aantal daar gelegen gemeenten begonnen gisteren een ludiek protest: met het opzetten van koptelefoons startten ze de actie ‘ik stem voor stilte’. 

 • Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen wil niet af van zijn aandelen Eneco. Het gemeentebestuur doet een dringend beroep op de gemeenteraden van Rotterdam, Den Haag en Dordrecht om niet de lijn van hun colleges te volgen die wel willen verkopen.

  College Amstelveen roept op aandelen Eneco te houden

  2 reacties

  Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen wil niet af van zijn aandelen Eneco. Het gemeentebestuur doet een dringend beroep op de gemeenteraden van Rotterdam, Den Haag en Dordrecht om niet de lijn van hun colleges te volgen die wel willen verkopen. 

 • Met de dreigende verkoop van energieleverancier Eneco verspelen de gemeenten een grote kans om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Dat zegt Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit. Zijn advies: ‘Doe het niet of doe het gefaseerd.’

  ‘Verkoop Eneco bedreigt klimaatafspraken Parijs’

  Met de dreigende verkoop van energieleverancier Eneco verspelen de gemeenten een grote kans om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Dat zegt Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit. Zijn advies: ‘Doe het niet of doe het gefaseerd.’

 • Tussen Ameland en Terschelling begint komende dinsdag een meetprogramma om de wisselwerking tussen wind, golven, zandverplaatsing en bodemleven in kaart te brengen. Deze kennis is nodig om te bepalen hoe het Nederlandse kustbeleid vanaf 2020 vorm krijgt om ons land te beschermen tegen zeespiegelstijging.

  Metingen bij Ameland voor toekomstig kustbeleid

  Reageer

  Tussen Ameland en Terschelling begint komende dinsdag een meetprogramma om de wisselwerking tussen wind, golven, zandverplaatsing en bodemleven in kaart te brengen. Deze kennis is nodig om te bepalen hoe het Nederlandse kustbeleid vanaf 2020 vorm krijgt om ons land te beschermen tegen zeespiegelstijging.

 • De gemeente Amstelveen wil haar aandelen in energiebedrijf Eneco niet kwijt. Dat heeft wethouder Herbert Raat van Financiën gezegd in gesprek met Het Parool. Amstelveen onderscheidt zich zo van gemeenten als Rotterdam en Den Haag die hun belangen in Eneco juist van de hand willen doen.

  Amstelveen wil aandelen Eneco niet kwijt

  1 reactie

  De gemeente Amstelveen wil haar aandelen in energiebedrijf Eneco niet kwijt. Dat heeft wethouder Herbert Raat van Financiën gezegd in gesprek met Het Parool. Amstelveen onderscheidt zich zo van gemeenten als Rotterdam en Den Haag die hun belangen in Eneco juist van de hand willen doen.

 • Als het rijk de verantwoordelijkheid voor de sanering van het terrein van de fosforfabriek van het failliete Thermphos in Vlissingen blijft afschuiven op de provincie Zeeland en het havenbedrijf duurt de patstelling voort. De sanering kan dan niet slagen, stelt Diederik Samsom, die in opdracht van het kabinet de impasse onderzocht. Het kabinet moet volgens hem royaal bijdragen aan de schoonmaak.

  'Rijk moet Zeeland steunen bij sanering Thermphos'

  Reageer

  Het kabinet moet royaal bijdragen aan de schoonmaak van het terrein van de fosforfabriek van het failliete Thermphos in Vlissingen. Als het rijk de verantwoordelijkheid voor de sanering blijft afschuiven op de provincie Zeeland en het havenbedrijf duurt de patstelling voort. De sanering kan dan niet slagen, stelt Diederik Samsom, die in opdracht van het kabinet de impasse onderzocht.

 • Het is dringend noodzakelijk dat er een noodfonds komt voor de door de eiercrisis getroffen pluimveehouders. Dat schrijven acht Gelderse en Utrechtse gemeenten en de provincie Gelderland in een brief aan de Tweede Kamer.

  'Noodfonds voor kippenboeren dringend nodig'

  3 reacties

  Het is dringend noodzakelijk dat er een noodfonds komt voor de door de eiercrisis getroffen pluimveehouders. Dat schrijven acht Gelderse en Utrechtse gemeenten en de provincie Gelderland in een brief aan de Tweede Kamer.

 • De provincie Overijssel moet alsnog onderzoek doen naar de gevolgen van het afschieten van ganzen in een aantal Natura 2000-gebieden, aldus de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het provinciebestuur heeft hiernaar onvoldoende onderzoek gedaan.

  Besluit ganzenafschot Overijssel weer afgewezen

  Ganzen afschieten in een aantal Natura 2000-gebieden in Overijssel mag voorlopig niet. De provincie Overijssel moet alsnog onderzoek doen naar de gevolgen van het afschieten van de vogels, aldus de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het provinciebestuur heeft hiernaar onvoldoende onderzoek gedaan.

 • Het aantal vierkante meters leegstaande winkelvloer in Nederland is afgelopen jaar met bijna 300.000 gedaald. Ook zijn er vijfhonderd leegstaande winkels minder. Dat blijkt uit onderzoek van Locatus op verzoek van de Detailhandelsvereniging Nederland. Het percentage leegstand daalde tussen 1 juli 2016 en 1 juli 2017 van 8,3 naar 7,4 procent.

  Monitor detailhandel: leegstand daalt

  Het aantal vierkante meters leegstaande winkelvloer in Nederland is afgelopen jaar met bijna 300.000 gedaald. Ook zijn er vijfhonderd leegstaande winkels minder. Dat blijkt uit onderzoek van Locatus op verzoek van de Detailhandelsvereniging Nederland. Het percentage leegstand daalde tussen 1 juli 2016 en 1 juli 2017 van 8,3 naar 7,4 procent. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Ruimte en Milieu