of 59142 LinkedIn

Sterke lokale gemeenschappen realiseren in de regio

Sterke lokale gemeenschappen realiseren in de regio. Qoin en Twynstra Gudde slaan handen ineen.
Reageer

Qoin en organisatieadviesbureau Twynstra Gudde zijn een samenwerking aangegaan om samen met burgers, gemeentes, ondernemers en instellingen in de regio sterke lokale gemeenschappen te realiseren. Maatschappelijke uitdagingen op het gebied van vergrijzing, zorgkosten, banen, sociale verarming en lege winkelstraten beïnvloeden ons dagelijks leven. De participatiesamenleving moet ervoor zorgen het tij te keren, maar op veel plekken is dit geen realiteit. Door de samenwerking zijn beide bureaus gezamenlijk in staat te helpen bij de centrale vraag: ‘Hoe bouwen we sterke gemeenschappen in onze buurten, steden en regio’s in deze veranderende tijden?’

Twynstra Gudde heeft als toonaangevend adviesbureau ruim 50 jaar ervaring met en visie op vraagstukken met betrekking tot een bloeiende samenleving en effectief overheidsbeleid. Qoin is wereldwijd een van de leidende bedrijven op het gebied van lokale munten die regionale economieën sterker en socialer maken. Twynstra Gudde is in staat om lokaal overheidsbeleid en problematiek goed te doorgronden en Qoin kan op basis van deze analyse een lokale munt introduceren die de gewenste effecten faciliteert. Qoin gebruikt hiervoor het door haar ontwikkelde SamenDoen: een waarderingsplatform dat tot stand is gekomen op basis van meer dan 20 innovatieve experimenten met lokale munten in binnen en buitenland. Beide bureaus hebben als doel deze SamenDoen platforms succesvol neer te zetten in samenwerking met lokale stakeholders.

 

“Qoin is erg verheugd over deze samenwerking”, aldus Roel Wolfert, Chief Operating Officer bij Qoin. “Hiermee is een partner gevonden met veel kennis en praktijkervaring op het gebied van overheidsbeleid en succesvol verandermanagement. Tevens is Twynstra Gudde een partij die de complexiteit van het introduceren van een lokale munt kan helpen versimpelen voor alle betrokken partijen. Dit hebben we de afgelopen maanden al bewezen bij enkele klanten. In combinatie met Qoin’s expertise en de schaalbaarheid en rijke functionaliteit van ons SamenDoen platform is dit een ideale combinatie om lokale gemeenschappen weer vitaal te krijgen.”

 

Contactpersoon:

Jeroen den Uyl, Partner Twynstra Gudde

Neem contact op
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Ruimte, Wonen & Economie BV

Mw. Drs. I. (ilta) van der Mast, Partner

ima@tg.nl

Michiel Cappendijk, Adviseur

mcp@tg.nl

Stationsplein 1
Postbus 907
3800 AX Amersfoort
+31 (0) 6 53 210 998
+31 (0) 33 467 7230

www.twynstragudde.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Afbeelding

Bloggers

Afbeelding