of 59221 LinkedIn

Michiel Cappendijk

Adviseur Ruimte, Wonen & Economie

Wanneer in een samenwerking veel partijen met verschillende belangen betrokken zijn, sta ik in mijn kracht. De complexiteit om te komen tot goede besluitvorming en daarmee voortgang, daagt mij uit. Hierbij zet ik de stip op de horizon en werk daar gedecideerd en op hoofdlijnen naar toe. Ik ben minder het type dat zich met de details bezighoud. Vraagstukken op het gebied van regionale economie en ruimte hebben vooral mijn interesse.

 

In mijn werk word ik gewaardeerd om mijn kwaliteit om out-of-the-box te denken. Hierdoor word ik geregeld in de allereerste fase van een proces gevraagd om van niets iets te maken. Ik vertrouw dan op mijn intuïtie dat ik in staat ben om met een oplossing te komen. Als het op de aansturing van mensen aankomt, werk ik graag in een matrixorganisatie. Hierin mobiliseer ik mensen om samen te werken aan één belang, op basis van inhoud en gericht op de relatie. Bij de start van een opdracht ben ik vooral geïnteresseerd in de informele omgangsvormen. Het doorgronden hiervan en het bepalen van mijn rol, is voor mij elke keer weer fascinerend.

 

Ik heb veel ervaring met public affairs, programmamanagement en beleidsontwikkeling. Opdrachten waar ik met plezier aan werk zijn het programmamanagement van Greenports als de Duin- en Bollenstreek, het ontwikkelen van een inhoudelijk programma van een Floriade en analytische opdrachten, zoals het opstellen van een maatschappelijk jaarverslag voor de bloemen en plantensector.

 

T 033 467 72 30

LinkedIn

 • Geen betere managementliteratuur dan literatuur

  Reageer

  AfbeeldingGeen betere managementliteratuur dan literatuur en geen betere literatuur dan Dostojevski. Met de zomer in zicht kan ik de non-fictie verafschuwende managers dan ook Dostojevski’s magnus opus ‘De gebroeders Karamazow’ aanraden. Hoewel de kans groot is dat je al lezend voor je tent of vakantievilla in een identiteitscrisis komt, leert het boek je ook wat over sturingsvraagstukken. Deze heb ik toegepast op sturingsvraagstukken bij duurzaamheid, energietransitie en circulaire economie.

 • Houd jij je bezig met regionale economische ontwikkeling of werk je aan het ontwikkelen van een campus of cluster? Faal dan!

  Een regio die economisch wil floreren heeft een faal-attitude nodig

  Reageer

  Falen is iets wat niemand wil en toch moet. Zonder falen kom je nergens. Een regio die economisch wil floreren heeft een faal-attitude nodig. Incrementele vernieuwing of grote disruptieve vernieuwingen, beiden kunnen niet zonder falen. Falen is een must en omdat niemand het wil, moet je erop sturen. Houd jij je bezig met regionale economische ontwikkeling of werk je aan het ontwikkelen van een campus of cluster? Faal dan!

 • Vijf krachten bepalen probleem herstructurering glastuinbouw

  Reageer

  Al meer dan 20 jaar staat de herstructurering van verouderde Nederlandse glastuinbouwgebieden als probleem op de politieke agenda. Toch is het probleem in deze periode alleen maar groter geworden. Recent is de coalitie ‘Hot’ opgericht door een aantal overheden en een groep verenigde tuinbouwondernemers. Met veel prominente en invloedrijke politici en ondernemers zetten zij, onder het motto ‘nu of nooit’, de schouders eronder. Maar zijn zij in staat het probleem wel op te lossen?

Contactgegevens

Afbeelding

Ruimte, Wonen & Economie BV

Mw. Drs. I. (ilta) van der Mast, Partner

ima@tg.nl

Michiel Cappendijk, Adviseur

mcp@tg.nl

Stationsplein 1
Postbus 907
3800 AX Amersfoort
+31 (0) 6 53 210 998
+31 (0) 33 467 7230

www.twynstragudde.nl


Whitepapers Twynstra Gudde

Afbeelding

Bloggers

Afbeelding