of 59054 LinkedIn

Sport2Work in Amersfoortse wijken

Sportverenigingen in Amersfoort willen een maatschappelijke rol in de wijk
Reageer

Het is een wekelijks terugkerend patroon. De sportactiviteiten, zoals Sport2Work, door SRO verzorgt in de Amersfoortse wijken Vermeerkwartier en Dorrestein. Een van de locaties van waar uit activiteiten plaatsvinden is voetbalvereniging CJVV.

De sportverenigingen willen graag een maatschappelijke rol in de wijk. Bij CJVV stellen ze hun kantine bijvoorbeeld beschikbaar voor onze doelgroep. Dat zijn mensen die bij de sportvereniging, of daar in de buurt, een sportieve dagbesteding hebben. In het geval van CJVV is dat dan altijd aan het begin van de week. Het voordeel voor onze deelnemers is dat het hun ook structuur geeft. De groep is heel divers. Sommigen zijn werkzoekend, maar er zijn ook mensen die even een zetje in de rug nodig hebben om weer in de maatschappij te kunnen gaan functioneren.

 

En in het spel gaat Marloes helemaal op. Ze is een van de deelnemers aan de activiteit en een trouw bezoekster van de ochtend:  ,,Het is natuurlijk goed om te sporten. Het is niet duur. Ik betaal een symbolisch bedrag van vijftig cent en daar krijg ik ook nog koffie voor bij de club. Daar beginnen we natuurlijk mee.’’ Marloes is op een wel heel traditionele wijze geattendeerd op de mogelijkheid aan te haken. ,,Gewoon uit een weekblaadje. Daarin zag ik een advertentie staan. Vroeger deed ik aan handballen en hardlopen, maar dit is een prima bezigheid voor me.”

 

Meer weten?

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 167,

3800 AD  Amersfoort

Soesterweg 556,

3812 BP  Amersfoort

Minckelersweg 40,

2031 EM Haarlem

Telefoon (033) 422 51 00

www.sro.nl

E mail info@sro.nl

Meer nieuws

Whitepapers