of 59054 LinkedIn

Amersfoort uniek met zwembad met Olympische afmetingen

Multifunctionele sportaccommodatie in Amersfoort. Amersfoort uniek met zwembad met Olympische afmetingen.
Reageer

De eerste paal van het sportcomplex Hogekwartier in Amersfoort is op woensdag 13 januari 2016 symbolisch geslagen. Eind 2017 moet de multifunctionele accommodatie in gebruik worden genomen. Dat is ook het moment dat sporthal Schuilenburg, het Sportfondsenbad en het zwembad in Liendert worden gesloten. SRO exploiteert deze sporthal en de zwembaden en wordt daarna de exploitant van het nieuwe Sportcomplex Hogekwartier in opdracht van de gemeente Amersfoort.

Uniek in Nederland is het zwembad met Olympische afmetingen. Tien banen breed en vijftig meter lang. Alleen het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven heeft deze kwalificatie. Er is in het 'natte deel' ook een recreatief bad, een springplatforms – van een tot tien meter hoogte - die voldoen aan de internationale standaard en een negentig meter lange glijbaan. De grote sporthal is in het 'droge deel' deelbaar met beweegbare wanden in drie compartimenten waardoor diverse doelgroepen als verenigingen, scholen en particulieren hiervan gelijktijdig gebruik kunnen maken. 

 

Voor de verenigingen komen er eigen clubruimtes en voor de reguliere bezoeker is er een gezellig ingerichte horeca. Aan parkeerplaatsen geen gebrek. Onder het sportcomplex zijn er 210 plaatsen, maar – zoals wethouder Hans Buijtelaar al meldde tijdens zijn toespraak – het is natuurlijk gezonder en sportiever om met de fiets te komen. "In het ontwerp is met alles rekening gehouden. Ik ben er trots op dat alles naar wens van de gebruikers is gerealiseerd en ben ervan overtuigd dat de traditie de zwemsport op topniveau voortgezet kan worden."

 

Mark Westra was aanwezig namens de combinatie Olco-Sportsphere, die de ontwikkeling van het sportcomplex Hogekwartier realiseren. ,"Het ontwerp is gemaakt door VenhoevenCS. Er is ook veel overleg geweest met SRO. In totaal gaan honderdvijftig partijen de bouw mogelijk maken. Dat vereist nogal wat coördinatie, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

 

Zoals bij alle nieuwbouw is ook aan de duurzaamheid gedacht. Het gebouw is zeer goed geïsoleerd waardoor standaard minder energie nodig is. Het streven is ook om energie zoveel mogelijk ter plekke op te wekken met zonne-energie en biomassa. Door gebruik te maken van LED-verlichting wordt veel energie bespaard.

 

Om de komende ruim twintig maanden niet tegen een saai bouwhek aan te kijken, werd een ontwerp onthuld door toekomstige jongere clubleden van alle verenigingen en SRO-directeur Jancor de Boer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPostbus 167,

3800 AD  Amersfoort

Soesterweg 556,

3812 BP  Amersfoort

Minckelersweg 40,

2031 EM Haarlem

Telefoon (033) 422 51 00

www.sro.nl

E mail info@sro.nl

Meer nieuws

Whitepapers