of 59250 LinkedIn

Michael Rutgers

Directeur van het Longfonds

 • Goede voornemens voor gezonde lucht

  Reageer

  2018 is inmiddels alweer een paar weken aan de gang. Bent u het nieuwe jaar ook begonnen met een goed voornemen? Graag geef ik daar in deze blog enkele suggesties voor. Het is immers nooit te laat voor een goed voornemen. In mijn laatste blog vertelde ik wat de politiek doet om de lucht in Nederland gezonder te maken. Maar u kunt zelf ook actie ondernemen. Wát een mooi voornemen zou het toch zijn om samen te zorgen dat niemand meer ziek wordt door de lucht die we inademen.

 • De hobbelige weg naar gezonde lucht

  3 reacties

  In mijn vorige blog ging ik in op het belang van gezonde lucht voor je gezondheid. Veel longpatiënten zijn zich hiervan bewust: 70 procent van hen weet dat vieze lucht de gezondheid van hun longen schaadt. Dit in tegenstelling tot het algemeen publiek: maar 30 procent van hen is op de hoogte van de effecten van ongezonde lucht. In de politiek is de bewustwording steeds vaker wel aanwezig. Maar daar ontbreekt het vaak aan concrete en effectieve maatregelen.

 • Zorgen voor gezonde lucht

  Reageer

  Regelmatig wordt mij gevraagd wat de grootste bedreiging is voor onze longen. Daar kan ik helder over zijn: roken en roet. Beiden zijn daarom belangrijke preventiethema’s bij het Longfonds, waarbij roet staat voor luchtvervuiling. Het is hard nodig dat de lucht gezonder wordt, want het is op de meeste plekken in Nederland niet goed. Voor je longen is het belangrijk dat je gezonde lucht inademt. Vieze lucht veroorzaakt en verergert onder andere longziekten zoals astma, COPD en longkanker. Ik ben erg trots op ons partnership met PitPoint. Schone mobiliteit draagt in belangrijke mate bij aan de oplossing. Samen kunnen we de lucht gezonder maken!

Contactgegevens

AfbeeldingPitPoint

Gelderlandhaven 4, 3433 PG Nieuwegein
030-4100800
www.pitpoint.nl 
info@pitpoint.nl

Twitter / Linkedin

Whitepapers

Zijn uw tankstations al toekomstklaar?

Afbeelding

Bloggers

PitPoint post

Afbeelding


Blijf op de hoogte van schone brandstoffen en de toepassing ervan!

 

Schrijf u hier in voor digitale post van PitPoint